19:04 25.03.2024

У посольстві Пакистану відбулася урочиста церемонія підняття прапора з нагоди Національного Дня Пакистану

1 хв читати

23 березня 2024 року Посольство Ісламської Республіки Пакистан в Україні провело урочисту церемонію підняття державного прапора з нагоди Дня Пакистану.  

Щороку 23 березня пакистанці святкують прийняття Всеіндійською мусульманською лігою в місті Лахор «Пакистанської резолюції» 1940 року про створення незалежної держави для мусульман. 

Відтоді боротьба за створення Пакистану посилилася і лише через сім років після ухвалення Пакистанської резолюції 14 серпня 1947 року виник Пакистан.

Після читання Священного Корану Надзвичайний і Повноважний Посол Ісламської Республіки Пакистан Й.В. генерал-майор (у відставці) Надір Хан підняв державний прапор під час виконання національного гімну Пакистану. 

Також були зачитані послання Президента Пакистану пана Асіфа Алі Зардарі, Прем’єр-міністра пана Шахбаза Шаріфа та Міністра закордонних справ Пакистану пана Мохаммада Ішака Дара.

Церемонія завершилася молитвою за благополуччя та процвітання народу Пакистану, мусульманської умми та людства, а також за повернення миру та процвітання України.

Ісламська Республіка Пакистан визнала незалежність України 31 грудня 1991 року. 16 березня 1992 року було встановлено дипломатичні відносини між Україною та Пакистаном. Посольство Пакистану функціонує в Києві з жовтня 1997 року.

Джерело фото: https://www.facebook.com/UkrDiplomatic

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА