Мінагрополітики рекомендує бронювати працівників галузей садівництва, овочівництва, картоплярства
Обласні військові адміністрації мають переглянути критерії бронювання працівників, щоб робітники навіть невеликих, але важливих для гарантування безпеки підприємств мали змогу бронювати своїх працівників, особливої уваги потребують галузі садівництва, овочівництва та картоплярства.
Про це під час наради з обласними військовими адміністраціями повідомив директор департаменту аграрного розвитку Міністерства аграрної політики та продовольства України Ігор Віштак.
За його інформацією, відповідні профільні асоціації наголошують у своїх зверненнях, що не всі ОВА максимально врахували можливість бронювати працівників галузей садівництва, овочівництва та картоплярства.
"Ці галузі на сьогодні мають критичне значення для економіки України. Раніше близько 70% продукції овочівництва вирощували на півдні України. Сьогодні частина цього бізнесу знищена, деякі підприємства релоковані. Що вплинуло на ціни на внутрішньому ринку. Зараз суб’єкти господарювання забезпечують вітчизняний ринок своєю продукцією, і ми повинні сприяти, щоб їхні працівники отримали бронювання. Я просив би обласні військові адміністрації переглянути свої критерії, щоб підприємства галузі садівництва та овочівництва могли бронювати своїх працівників", - навела його слова пресслужба Мінагрополітики.
На нараді також було розглянуто питання прискорення передання меліоративних систем організаціям водокористувачів (ОВК); перебіг опрацювання заявок на виплати бюджетних дотацій для аграріїв на угіддя, які вони використовують, та утримання корів, кіз та/або овець; перебіг моніторингу ефективності використання грантів для створення теплиць і садів.