13:47 13.10.2017

Кабмін у 2018 р. має намір обмежити розмір дотацій на сільгоспвиробника до 150 млн грн на рік

2 хв читати
Кабмін у 2018 р. має намір обмежити розмір дотацій на сільгоспвиробника до 150 млн грн на рік

Формулу розподілу дотацій агровиробникам у 2018 році буде змінено, а також буде запроваджено обмеження на надання держпідтримки одному виробникові не більше ніж 150 млн грн на рік.

"Урядом уже визначені головні напрями державної підтримки АПК на 2018 рік, і сьогодні ми активно працюємо над формуванням порядків використання коштів", - наведено в повідомленні Міністерства аграрної політики та продовольства слова першого заступника міністра Максима Мартинюка.

Згідно з прес-релізом Мінагропроду в п'ятницю, проектом держбюджету на 2018 рік передбачено виділення 2 млрд грн на програму дотацій для розвитку сільськогосподарських товаровиробників і стимулювання виробництва сільськогосподарської продукції.

"Бюджетна дотація на 2 млрд грн буде вдосконалена через зміну формули нарахування коштів та обмеження надання підтримки одному виробникові - не більше ніж 150 млн грн", - йдеться в повідомленні.

За інформацією Мінагропроду, в рамках програми на підтримку розвитку фермерських господарств на 1 млрд грн 50% зазначеної суми отримають кооперативи, а решту - сімейні фермери, класичні фермери і ті, хто вперше хоче стати фермером.

За програмою підтримки фермерства допомога передбачатиметься таким напрямам, як вирощування нішевих культур, ягідництво, садівництво, овочівництво, тваринництво та біоенергетика.

У 2018 році фінансова держпідтримка (2 млрд грн), як очікується, надаватиметься на будівництво і реконструкцію тваринницьких комплексів, щоб стимулювати нарощування поголів'я тварин і в результаті сприяти стабілізації цін на м'ясо.

Також у 2018 році планується запуск програми для поліпшення генетики в тваринництві (300 млн грн), зокрема за трьома головними напрямами: м'ясне та молочне скотарство і свинарство.

Як повідомлялося, проектом держбюджету на 2018 рік передбачено виділення на підтримку АПК 7,3 млрд грн, з яких 2 млрд грн - на програму дотацій, 2,3 млрд грн - програму підтримки тваринництва, 1 млрд грн виділять на 20-відсоткову компенсацію аграріям вартості української сільгосптехніки, 1 млрд грн - на програму підтримки фермерства та на інші програми.

У бюджеті 2017 року передбачено на програму дотацій 4 млрд грн для підтримки тваринництва, виробництва молока, садівництва, виноградарства, овочівництва тощо.

Бюджет-2017 також передбачає виділення коштів на програму компенсації кредитних ставок аграріям у сумі 300 млн грн, на кредити фермерам - 65 млн грн, на підтримку тваринництва - 170 млн грн, на розвиток хмелярства, закладення нових садів, виноградників, ягідників - 75 млн грн, здешевлення сільгосптехніки - 550 млн грн, інші програми - 287,8 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА