18:00 13.10.2017

"Укрзалізниця" має намір побудувати в Києві цех унікальної технології капремонтів пасажирських поїздів

2 хв читати
"Укрзалізниця" має намір побудувати в Києві цех унікальної технології капремонтів пасажирських поїздів

 ПАТ "Укрзалізниця" планує розвивати потужності та розширити можливості технічної пасажирської станції "Дарниця" в Києві й побудувати там цех за унікальною для України технологією виконання капітальних ремонтів пасажирського рухомого складу.

Як повідомила прес-служба ПАТ, цех унікальний тим, що в ньому діятиме новий для України принцип виконання технологічних операцій - здійснюватиметься одночасний ремонт усіх вузлів та деталей поїзда на трьох рівнях рухомого складу (дахове, підвагонне та внутрішньовагонне обладнання). Оснащення цеху забезпечить можливість одночасно перевірити всі системи у складі поїзда після ремонту та загалом працездатність електропоїзда змінною та постійною напругою 27кВт і 3кВт відповідно, без пересувань рухомого складу.

"Ми вже отримали позитивний висновок комплексної державної експертизи проекту. Наразі розпочинаємо погодження міністерствами і затвердження проекту будівництва Кабінетом Міністрів України. Потім необхідно буде отримати дозвіл на початок робіт у Державній архітектурно-будівельній інспекції. Технологічна лінія спроектована так, щоб максимально автоматизувати та прискорити процес ремонту передусім швидкісних електропоїздів", - пояснив в. о. голови правління "Укрзалізниці" Євген Кравцов.

У повідомленні зазначено, що нині в Україні в депо діє технологія повагонного чи посекційного ремонту, а для перевірки - використовується спеціалізована колія. У цеху, який будуватимуть на ТПС "Дарниця", здійснюватиметься повний замкнутий цикл капітального ремонту із заміною та діагностикою всього обладнання на одній колії.

До того ж тут буде встановлено й обладнання для формування та обточування колісних пар пасажирського рухомого складу, передбачено освоєння новітніх засобів неруйнівного контролю рам візків, стендів для ремонту та випробувань головних компресорів, пневматичних балонів вторинної системи підвішування, циліндричних пружин, гідравлічних гасителів коливань, електронного устаткування та іншого. Частина обладнання для цеху вже закуплена та поставлена з-за кордону.

"Будівництво цеху потребує мільйонних інвестицій, тому ми вже зараз обговорюємо, як максимально ефективно використати його потужності, які перспективні проекти втілити на його базі. Розглядаємо можливість здійснювати на ТПС "Дарниця" і модернізацію приміських потягів із залученням світових виробників, можливо, також забезпечити збирання вузлів електропоїздів, таким чином розвиватимемо виробничу базу технічної пасажирської станції", - повідомив в. о. голови правління "Укрзалізниці".

Будівництво цього цеху та введення його в роботу дозволить використати ТПС "Дарниця" відповідно до її проектної потужності - забезпечувати проведення всіх видів ремонтів і здійснювати екіпірування 20 електропоїздів за добу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА