20:02 17.10.2017

Порошенко очікує зростання ВВП України понад 3,2% в 2018 році

2 хв читати

Президент України Петро Порошенко прогнозує зростання ВВП в наступному році на рівні понад 3,2%.
"Я можу запевнити вас, що прогноз оптимістичний - зростання ВВП очікується на рівні 2% в 2017р. і більше 3,2% - в наступному році", - сказав глава держави під час українсько-мальтійського бізнес-форуму у вівторок у Києві.
Як повідомляє сайт президента, П.Порошенко зазначив, що в умовах війни і окупації Росією значного відсотка українського промислового потенціалу на Донбасі, "за 6 місяців 2017 року реальний ВВП зріс на 2,3%".
Він також нагадав, що за 8 місяців 2017 року будівництво збільшилося на 25,4%, а зростання капітальних інвестицій за півроку становить 22,5%. За його словами, міжнародні резерви Національного банку в серпні 2017 року склали майже $ 18 млрд.
У свою чергу, президент Мальти Марі-Луїз Колейро Прек наголосила на важливій ролі її країни не тільки "як моста до Африканського континенту", але і як важливого члена Співдружності націй, до якої входить 53 країни.
М-Л.К.Прек наголосила на важливості прямого авіасполучення між Мальтою і Україною, яке відкриється в березні наступного року.
"Мальта може багато чого запропонувати Україні - логістичні центри, фінансові інститути, навчальні центри, туризм, послуги гостинності, навчання медицині і англійської як іноземної мови, і багато іншого", - зазначила президент Мальти.
При цьому вона підкреслила, що Мальта зацікавлена ​​в аграрній продукції українського виробництва, в IT-послугах, які вже зараз активно експортує Україна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА