08:06 19.10.2017

"Укрзалізниця" за 9 міс. збільшила перевезення зернових вантажів на 28%

2 хв читати
"Укрзалізниця" за 9 міс. збільшила перевезення зернових вантажів на 28%

ПАТ "Укрзалізниця" в січні-вересні 2017 року перевезло 27,4 млн тонн зерна та зернових вантажів, що на 28% більше порівняно з аналогічним періодом 2016 року.

Як повідомила прес-служба ПАТ із посиланням на в. о. департаменту комерційної роботи Анатолія Мумренка, 1/3 зерновозів в Україні належить приватним власникам (5,2 тис. одиниць).

За рік кількість зерновозів приватних компаній збільшилася на 2,9 тис. У робочому парку "Укрзалізниці" перебувають 10,8 тис. Наступного року держкомпанія планує оновити 700 зерновозів.

"Сьогодні питання не в кількості вагонів, а в ефективності їх використання, забезпечення локомотивами, якості планування і формування замовлень на перевезення відповідно до переробної та пропускної спроможності під'їзних шляхів", - зазначив він.

А.Мумренко закликав учасників зернового ринку надавати пропозиції щодо вдосконалення автоматизованої системи розподілу зерновозів і технології роботи.

За його словами, ситуацію з розподілом зерновозів ускладнює збільшення кількості станцій і фронтів навантаження зернових вантажів, що потребує більшої кількості тягових і маневрових засобів.

"Локомотиви ефективно використовувати для перевезень по 1,5 тис. тонн вантажів, не менше ніж 500 тонн, а ми змушені возити по одному вагону, тому клієнтам потрібно збільшувати партії вагонів, що відправляються", - зазначив він.

Згідно з повідомленням "Укрзалізниці", для скорочення оборотності зерновозів, підвищення ефективності їх використання необхідно організовувати роботу групами вагонів, збільшити кількість маршрутних відправлень і здійснювати вантажні операції цілодобово.

Україна з початку 2017/2018 маркетингового року (МР, липень-червень) і станом на 18 жовтня 2017 року експортувала 11,7 млн тонн зернових.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Уряд схвалив концепцію держпрограми про використання ШІ в пріоритетних галузях економіки

Єврокомісія схвалила запропонований Києвом план, необхідний для початку фінансування ЄС чотирирічного Ukraine Facility у розмірі EURO50 млрд

Кабмін продовжив спецзобов'язання на ринку газу до 31 серпня 2024 р.

Польська інспекція забракувала 7,13 тонни українського морозива

Кабмін зняв з експортерів е/е зобов'язання сплати 80% прибутку від експорту "ГарПоку"

Бюджет оборонних закупівель коштом держбюджету у 2024 році становить $6 млрд - Камишін

Кабмін спрощує умови для імпорту Україною електроенергії

ЄС може виділити Україні EUR1,5 млрд у квітні та EUR1,9 млрд у травні за Ukraine Facility

Графіки відключень е/е тривають у Харківській області, у денні години в енергосистемі профіцит - Міненерго

ЄС виділяє EUR121 млн на докапіталізацію ЄБРР для збільшення допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА