12:13 24.10.2017

"Нафтогаз" заробив $300 млн на обмеженні роботи OPAL

1 хв читати
"Нафтогаз" заробив $300 млн на обмеженні роботи OPAL

Додаткові доходи НАК "Нафтогаз України" від транзиту газу в період тимчасового обмеження роботи газопроводу OPAL (східного відводу від морської магістралі "Північний потік") становили близько $300 млн, повідомив глава правління НАК Андрій Коболєв.

"У цьому році за період, доки OPAL не працював, українська ГТС додатково заробила близько $300 млн", - сказав він на конференції Oil& Gas у Києві у вівторок.

А.Коболєв також повідомив, що за підсумками 2017 року компанія очікує близько $3 млрд доходу від здійснення транзитної діяльності

Глава "Нафтогазу" відзначив важливість участі України в позовній роботі проти OPAL.

Як повідомлялося, через розбіжності в питаннях регулювання з моменту запуску "Північного потоку" 50% потужностей OPAL залишалися замороженими. Восени 2016 року був знайдено рішення: Єврокомісія погодилася скоротити резерв до 10%, а решта потужності виставити на відкритий аукціон. У цього рішення виникли противники в Польщі, які оскаржили угоду про врегулювання щодо потужностей OPAL. У результаті повністю використовувати OPAL у "Газпрому" вдавалося лише в грудні і січні. У липні 2017 Суд ЄС скасував дію забезпечувальних заходів за цим позовом.

Проектна потужність OPAL становить 36 млрд куб. м на рік.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА