18:34 25.10.2017

Мінрегіон активізує роботу щодо захисту прав постраждалих інвесторів у житлове будівництво - Парцхаладзе

2 хв читати
Мінрегіон активізує роботу щодо захисту прав постраждалих інвесторів у житлове будівництво - Парцхаладзе

 Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства ініціює виведення довгобудів з категорії проблемних об'єктів і захисту прав інвесторів у сфері житлового будівництва, повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе.

"В Україні станом на сьогодні налічується майже 120 довгобудів, і питання захисту прав постраждалих інвесторів невідкладне й дуже болюче. Тому один з пріоритетів Міністерства зараз - розробка механізмів для виведення таких об'єктів з категорії проблемних, а також запобігання виникненню таких ситуацій у майбутньому", - написав Л.Парцхаладзе на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Як повідомляє прес-служба Мінрегіону, такі механізми допоможуть забезпечити захист прав інвесторів завдяки створенню системи реєстрації прав на майбутнє нерухоме майно, забезпечення належного контролю над дотриманням прав інвесторів протягом всього будівництва об'єкта і введення його в експлуатацію.

Вони також унеможливлять появу недобудов завдяки вдосконаленню законодавства з питань банкрутства юридичних осіб з метою врегулювання прав на добудову нерухомого майна дієздатними будівельними організаціями. Також будуть створені страхові фонди.

За словами Л. Парцхаладзе, це питання дуже важливе й потребує широкого обговорення спільно фахівцями, експертами та громадськістю. 17 листопада 2017 року 14:00 в Мінрегіоні відбудеться засідання круглого столу на цю тему.

Крім того, на сайті відомства і на сторінці Л.Парцхаладзе розміщена онлайн-анкета з кількома запитаннями про можливі шляхи забезпечення захисту прав постраждалих інвесторів у будівництві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Власники євробондів України створили спецкомітет для переговорів щодо боргу

"Інтергал-Буд" бере на себе воєнні ризики і гарантує добудову

Україна відчуває стратегічну потребу вирощувати бавовну - Мінагрополітики

Українські сировари програють внутрішній ринок імпортній продукції і не можуть наростити експорт - аналітики

Приєднання України до ЄС спричинить реформування Єдиної сільгоспполітики - аграрний міністр Польщі

Через негоду знеструмлена шахта на Донеччині та відключали 145 тис. споживачів у Дніпропетровській області - Міненерго

"Нафтогаз" за три місяці виплатив 18,2 млрд грн податків

Уряд схвалив концепцію держпрограми про використання ШІ в пріоритетних галузях економіки

Єврокомісія схвалила запропонований Києвом план, необхідний для початку фінансування ЄС чотирирічного Ukraine Facility у розмірі EURO50 млрд

Кабмін продовжив спецзобов'язання на ринку газу до 31 серпня 2024 р.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА