13:39 01.11.2017

Google в партнерстві з Mastercard та ПриватБанком запускають в Україні сервіс Android Pay

2 хв читати
Google в партнерстві з Mastercard та ПриватБанком запускають в Україні сервіс Android Pay

Google у партнерстві з Mastercard та ПриватБанком у середу оголосили про запуск в Україні глобального сервісу Android Pay.

Згідно з прес-релізом ПриватБанку, Україна стала 15-ю у світі, де Android Pay надає користувачам доступ до безконтактних розрахунків смартфонами.

"Запуск Android Pay в країні став можливим завдяки розвиненій мережі прийому безконтактних карток у країні, насамперед завдяки зусиллям ПриватБанку в розвитку мережі, а також завдяки глобальній цифровій платформі токенізації Mastercard Enablement Digital Service (MDES), раніше запущеній в Україні, з якою працює і компанія Google. Платформа дозволяє перетворити будь-яке NFC-пристрій із підключенням до Інтернету на безпечний платіжний інструмент. Для оплати з рішенням на MDES створюється унікальний шифр (токен), що забезпечує максимальний рівень захисту платіжної транзакції", - йдеться в повідомленні.

Як повідомила генеральний директор Mastercard в Україні, Молдові, Грузії та країнах Центральної Азії Віра Платонова, на слова якої посилається прес-служба банку, нині Mastercard на базі MDES реалізує рішення для мобільних оплат у близько 20 країнах світу. "Лише протягом останнього року кількість розрахунків із MDES зросла більш ніж у 100 разів. Найбільше так розраховуються в Росії, США, Великій Британії, Канаді та Польщі", - сказала вона.

Як зазначено в повідомленні, технологія Android Pay вже доступна для власників Android-смартфонів з операційною системою KitKat 4.4 та вище, що підтримують технологію NFC. Для того, щоб почати користуватися сервісом, необхідно викачати додаток Android Pay з Google Play і додати до нього дані карток від ПриватБанку. У торговельних точках користувачі зможуть швидко розраховуватися завантаженими до додатку картками: варто лише розблокувати телефон і прикласти його до безконтактного термінала.

В Україні рівень проникнення смартфонів становить 44%, а вже в 2020 році експерти прогнозують показник у 71%.

Mastercard - міжнародна компанія, що спеціалізується на платіжних рішеннях і технологіях. Компанія управляє платіжною мережею, що об'єднує споживачів, фінансові установи, торговельні підприємства, державні організації та представників приватного сектора у більш ніж 210 країнах і територіях. Безконтактні розрахунки Mastercard у світі приймаються більш ніж 6 млн точок у 96 країнах світу.

ПриватБанк є найбільшим в Україні емітентом із понад 28 млн активних карток і екваєром із широкою мережею POS-терміналів (142 тис., з яких 86 тис. безконтактні).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА