08:42 02.11.2017

Tesla зафіксувала гірші квартальні показники в історії

2 хв читати
Tesla зафіксувала гірші квартальні показники в історії

Американський виробник електромобілів Tesla попередив, що вихід на обсяги виробництва в 5 тисяч седанів Model 3 займе більше часу, ніж очікувалося.

Компанія планувала вийти на цей показник випуску до кінця поточного року, проте в середу було оголошено, що мета не буде досягнута ближче до завершення першого кварталу 2018 року. Це обумовлено затримками в поставках акумуляторів, виробництво яких почалося в липні на заводі Tesla в штаті Невада.

Ця суттєва затримка в порівнянні з початковими планами може чинити додатковий тиск на головного виконавчого директора компанії Ілона Маска, відзначає MarketWatch. Третій квартал став для Tesla найгіршим в історії. Чистий збиток компанії в липні-вересні склав $ 619 млн у порівнянні з прибутком в $ 22 млн, отриманим за аналогічний період минулого року.

Скоригований збиток в розрахунку на акцію дорівнював $ 2,92, що суттєво перевищує середній прогноз опитаних Thomson Reuters аналітиків в $ 2,28. За рахунок 36%  підвищення продажів Model X виручка Tesla в третьому кварталі підскочила на 30% - до $ 2,98 млрд. Це перевершило очікування експертів на рівні $ 2,95 млрд.

Інвестори в очікуванні виходу на ринок Model 3 підняли ціни акцій Tesla більш ніж на 50% з початку поточного року. Внаслідок цього ринкова вартість виробника електромобілів перевершила капіталізацію General Motors Co., хоча Tesla жодного разу не показувала річний прибуток і виробляє не більше 84 тис. машин на рік.

І.Маск прогнозував, що компанія випустить більше 1,5 тис. Model 3, в третьому кварталі, до кінця цього року доведе виробництво до 5 тис. на тиждень і до 10 тис. на тиждень у 2018 році. Однак на початку жовтня Tesla неприємно здивувала інвесторів, повідомивши про відставання від планових показників. Компанія випустила всього 260 седанів Model 3.

Ціна чотирьохдверного електромобіля Model 3 в базовій комплектації складає $ 35 тис., що майже вдвічі нижче цін на попередні автомобілі Tesla. Котирування акцій Tesla на електронних торгах в середу знизилися на 5% після опублікування звітності. Капіталізація компанії зараз становить близько $ 55,3 млрд у порівнянні з $ 61 млрд у GM.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА