15:23 02.11.2017

"Укрзалізниця" в листопаді запустить потяг Київ-Запоріжжя з вагонів-трансформерів

2 хв читати
"Укрзалізниця" в листопаді запустить потяг Київ-Запоріжжя з вагонів-трансформерів

ПАТ "Укрзалізниця" в листопаді 2017 року планує запустити потяг, повністю сформований із нових вагонів-трансформерів українського виробника.

Як повідомила прес-служба ПАТ, він курсуватиме з Києва як "Нічний експрес", а із Запоріжжя - як "Інтерсіті +".

Для формування цього потяга "Укрзалізниця" вже отримала від виробника - ПАТ "Крюківський вагонобудівний завод" - вісім вагонів-трансформерів, найближчими днями очікується постачання ще двох. Завдяки такому типу рухомого складу потяг перевозить пасажирів і з місцями для сидіння, і зі спальними місцями.

"Призначення нового поїзда дасть змогу вирішити проблему з вивезенням пасажирів, яку на сьогодні мають Запоріжжя та Дніпро - осередки досить великих агломерацій. Українці подорожують усе більше у справах та з метою відпочинку - цілком можливо, що потреба в коригуванні звичних маршрутів пасажирських поїздів зростатиме. Тому "Укрзалізниця" продовжує аналізувати попит і в подальшому пропонуватиме нові варіанти подорожей", - зазначив в. о. голови правління ПАТ Євген Кравцов.

Раніше повідомлялося про перший потяг №149 Київ - Івано-Франківськ, сформований із нових пасажирських вагонів-трансформерів вітчизняного виробництва. Він вирушив у перший рейс 17 січня 2017. Другий потяг такого типу розпочав проходження тим самим маршрутом 24 лютого 2017 р.

"Укрзалізниця" нагадує, що з 10 грудня 2017 запроваджується новий графік руху потягів, яким передбачені нові напрямки і нові маршрути. Окрім потяга Львів-Одеса, який уже вирушив у перший рейс 29 жовтня 2017 р., нові потяги курсуватимуть також за напрямками Ужгород-Лисичанськ, Івано-Франківськ - Костянтинівка, Харків-Одеса, Одеса-Лисичанськ, Івано-Франківськ - Чернігів, Київ-Запоріжжя та Харків-Рахів. Готується нове сполучення до Маріуполя.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА