21:19 08.11.2017

Глава податкового комітету Южаніна виступає за збереження акцизів на лікеро-горілчані вироби в 2018 р

2 хв читати
Глава податкового комітету Южаніна виступає за збереження акцизів на лікеро-горілчані вироби в 2018 р

Голова парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна вважає за необхідне зберегти акцизи на лікеро-горілчані вироби в 2018 році на рівні поточного року для виходу галузі з "тіні" і збільшення надходжень до бюджету.
"Моя особиста позиція - не змінювати ставки акцизного податку, дати галузі вийти з тіні і збільшити завдяки цьому надходження до державного бюджету", - написала Н.Южаніна на своїй сторінці в соцмережі Facebook.
За її словами, комітет Верховної Ради з питань податкової та митної політики повинен розглянути законопроект №6776, яким уряд пропонує збільшити ставки акцизного податку на алкогольні напої з урахуванням прогнозного індексу споживчих цін у 2017 році на 11,2%.
"Важливість планування і прогнозування надходжень акцизного податку до державного бюджету зазначає Рахункова палата, адже за останні роки планові та прогнозні показники відрізняються від фактичних надходжень. При цьому обсяги виробництва стрімко скорочуються, а зростання надходжень до державного бюджету відрізняється від запланованого", - написала глава комітету .
За її інформацією, ставка акцизного податку на горілку і лікеро-горілчані напої протягом 2014-2016 років зросла на 125% (з 56,4 грн до 126,96 грн / літр 100% спирту), в той час як надходження від акцизного податку до держбюджету - на 18% (з 5,9 млрд до 6,89 млрд грн).
Н.Южаніна зазначила, що всього за останні п'ять років відбулося падіння обсягів виробництва горілки і лікеро-горілчаних виробів на 56,5%. При цьому рівень нелегального обороту в цій області є більше 50% і є найвищим з усіх підакцизних галузей.
"Ще гірша ситуація в сфері виробництва натуральних вин з додаванням спирту і міцних. В черговий раз заявляючи про підвищення ставок акцизного податку, варто дуже зважено підійти до прогнозування надходжень. Галузі повинні розвиватися, а не скорочуватися, а держава повинна отримувати надходження в повному обсязі" , - написала вона.
Як повідомлялося, ставки акцизів на лікеро-горілчані вироби з 1 березня 2017 року збільшилися на 20% - до 126,96 грн / л 100% -го спирту.
Згідно з прийнятими в кінці 2016 року змінами до Податкового кодексу України, акцизна ставка на сухі вина з 1 березня не змінилася і залишилася на рівні 0,01 грн / л, на кріплені вина і вермути підвищилася на 12% - до 8,02 грн / л, ігристі вина - на 12%, до 11,65 грн / л.
З 1 січня 2017 року Україна також підвищилися акцизи на пиво на 12% - до 2,78 грн / л.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА