07:42 13.11.2017

Зниження Dow Jones і S & P 500 у п'ятницю поклало кінець 8-тижневого ралі

3 хв читати
Зниження Dow Jones і S & P 500 у п'ятницю поклало кінець 8-тижневого ралі

Dow Jones Industrial Average і Standard & Poor's 500 завершили торги в п'ятницю зниженням на тлі побоювань відстрочки давно очікуваного скорочення податків в США.

Індекс Dow Jones Industrial Average до закриття ринку в п'ятницю опустився на 0,2% і склав 23422,21 пункту. Standard & Poor's 500 знизився на 0,1% - до 2582,3 пункту. Nasdaq Composite додав 0,01% і склав 6750,94 пункту.

Сильні звіти низки компаній за минулий квартал обмежили падіння ринку і підтримали Nasdaq Composite, який до закриття ринку виявився в невеликому плюсі.

За підсумками тижня Dow Jones втратив 0,5%, S & P 500 - 0,2%, Nasdaq - також 0,2%. Dow Jones і S & P 500 безперервно росли за підсумками попередніх восьми тижнів, Nasdaq - за підсумками шести тижнів, пише MarketWatch.

Пропозиції з податкової реформи, представлені лідерами Республіканської партії в Сенаті минулого тижня, показали, що підхід сенаторів-республіканців істотно відрізняється від позиції законодавців нижньої палати, що може значно сповільнити реалізацію плану скорочення податків, відзначають експерти.

Проект Сенату відкладає зниження податків на прибуток американських компаній з 35% до 20% до 2019 року, тоді як Палата представників висловилася за пом'якшення цієї ставки з 2018 року, і її підтримав в цьому президент США Дональд Трамп.

"Істотні розбіжності в позиціях Палати представників і Сенату з податкової реформи, звичайно ж, чинять тиск на настрій учасників ризикованих ринків", - відзначає аналітик ADM Investor Services Марк Оствальд.

Перспективи проведення податкової реформи в США були одним з основних чинників, які підтримували ралі на американському фондовому ринку. Інвестори розглядають скорочення податків як фактор, який сприятиме зростанню корпоративних прибутків.

"Ми бачили чітку кореляцію між фондовим ринком і планом податкової реформи, і сигнали уповільнення прогресу в плані скорочення податків привели до зниження ринку", - говорить головний інвестиційний директор Philadelphia Trust Co. Річард Сішель.

"Якщо буде якийсь прогрес в податковій реформі, настрій інвесторів покращиться. Все сфокусовані саме на цьому, хоча ми спостерігаємо досить хороший сезон корпоративної звітності", - зазначає Р.Сішель.

У минулу п'ятницю трейдери також оцінювали заяви Д. Трампа, який виступив на саміті АТЕС. Він назвав неприпустимим характер торгових відносин США з іншими державами, заявивши, що країна більше не буде брати участь в угодах, які "зв'язують руки".

Капіталізація Walt Disney зросла за підсумками торгів на 2,1%. Показники прибутку і виручки найбільшої в світі компанії в сфері розваг і медіа в четвертому фінкварталі виявилися гіршими за очікування ринку. Disney при цьому повідомила, що її сервіси потокового відео, запуск яких очікується найближчим часом, будуть істотно дешевше для користувачів, ніж сервіси конкуруючої Netflix.

Ціна паперів J.C. Penney злетіла на 15% на сильній звітності ритейлера. Компанія зафіксувала чистий збиток у третьому кварталі, проте її виручка, а також темпи зростання зіставних продажів перевершили очікування ринку.

Звітність чипмейкера Nvidia Corp. виявилася кращою за прогнози ринку, папери компанії виросли в ціні на 5,3%.

Акції ще одного виробника напівпровідників - PHLX Semiconductor - подорожчали на 0,7%.

Папери Hertz Global Holdings подешевшали за підсумками торгів на 2,3%, незважаючи на те, що квартальна звітність сервісу оренди автомобілів перевершила очікування експертів Уолл-стріт. П'ятнична сесія виявилася дуже волатильною для Hertz, під час торгів підйом її акцій досягав 10%.

Котирування акцій компаній, задіяних у сфері охорони здоров'я, знизилися в п'ятницю: ціна паперів фармкомпанії Baxter International впала на 2,1%, виробника медичного обладнання Medtronic - на 1,8%, компанії сфери медичного страхування Humana - на 1,2%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА