18:07 13.11.2017

Міненерговугілля розпочало підготовку до конкурсу на посади незалежних членів наглядової ради "Укренерго"

1 хв читати
Міненерговугілля розпочало підготовку до конкурсу на посади незалежних членів наглядової ради "Укренерго"

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України розпочало підготовку до конкурсного відбору на посади чотирьох незалежних членів наглядової ради НЕК "Укренерго".

Згідно з наказом міністерства №675 від 25 жовтня 2017 року, текст якого має агентство "Інтерфакс-Україна", комісії з конкурсного відбору доручено розробити та затвердити вимоги до претендентів.

Положення про принципи формування НР "Укренерго" передбачає, що загалом до складу ради має входити сім осіб.

Претенденти на чотирьох незалежних членів НР не повинні обіймати посади в органах державної влади або місцевого самоврядування, а також не повинні мати якихось матеріальних інтересів із підприємством та його управлінням.

При цьому наглядову раду планується сформувати з осіб із різною компетенцією для забезпечення максимально різноманітного досвіду та професійних навичок. За наявності двох кандидатур з однаковою компетенцією та навичками перевагу буде надано кандидату з досвідом роботи в компаніях - системних операторах передачі е/е з ENTSO-E.

Термін повноважень члена НР "Укренерго" становить три роки.

Як повідомлялося, підписаний у середині вересня 2017 року міністром енергетики та вугільної промисловості Ігорем Насаликом новий статут НЕК "Укренерго" передбачає створення незалежної наглядової ради.

"Укренерго" здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередач, а також централізовану диспетчеризацію роботи ОЕС. НЕК є державним підприємством, яке перебуває в управлінні Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА