12:55 14.11.2017

СБ позитивно оцінює прийняття пенсійної реформи

2 хв читати
СБ позитивно оцінює прийняття пенсійної реформи

Ухвалений Верховною Радою закон про пенсійну реформу забезпечує стабільність пенсійної системи і захист найвразливіших верств населення, сказав президент групи Світового банку Джим Йонг Кім (Jim Yong Kim) під час прес-брифінгу в Києві у вівторок.

"Ми уважно стежимо за ситуацією з пенсійною реформою і хочу зазначити, що це був дуже сміливий крок.... Ми ознайомлені з додатковими нормами, які були включені в реформу. Працюючи з міністерством (соцполітики - ІФ), ми думаємо, реформа має запас міцності, і якщо її буде проведено, буде забезпечено захист найвразливіших верств населення та стабільність пенсійного фонду", - сказав він.

Тим часом Джим Йонг Кім зазначив, що пенсійна система була б більш успішною, якби в закон в останній момент не були внесені деякі зміни.

"Ми знаємо, що було додано нові статті. Звичайно, було б краще, якби ці статті не були додані. Ми підтримуємо діалог із міністерством і міністерство пояснило, що є шляхи, якими можна забезпечити, що реформа буде здійснена в тій формі, яка існує на сьогоднішній день", - сказав він.

Як повідомлялося, ухвалення закону про пенсійну реформу є однією з головних умов для завершення четвертого перегляду програми співпраці з Міжнародним валютним фондом (МВФ), який відкриває шлях для отримання п'ятого кредитного траншу.

Раніше СБ і МВФ у спільному листі до уряду України висловили побоювання щодо внесених законопроектів про пенсійну реформу (№6614) змінами під час його підготовки до другого читання.

Для завершення четвертого перегляду програми EFF Україні необхідно також ухвалити законодавство про створення антикорупційного суду, реформувати процес приватизації держпідприємств, щоб він був прозорим і ґрунтувався на ринкових механізмах, а також провести коригування внутрішніх тарифів на газ відповідно до раніше затвердженої формули.

Відкрита МВФ в березні 2015 року чотирирічна програма EFF загальним обсягом SDR12,348 млрд (близько $ 17,57 млрд за поточним курсом) з першим траншем у $5 млрд спочатку передбачала щоквартальний перегляд програми, виділення в 2015 році ще трьох траншів по SDR1,18 млрд і зменшення квартальних траншів у 2016-2018 роках до SDR0,44 млрд ($ 0,63 млрд). Україна змогла отримати з невеликою затримкою другий транш за цією програмою на $ 1,7 млрд на початку серпня 2015 року, після чого виникла тривала пауза в зв'язку з невиконанням низки умов, політичною кризою і зміною уряду.

Після приходу нового Кабміну на чолі з Володимиром Гройсманом у квітні 2016 рокупереговори про продовження фінансування поновилися, проте МВФ вирішив виділити третій транш у розмірі $1 млрд лише в середині вересня, четвертий - 3 квітня 2017 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

Україна експортувала українським морським коридором 40 млн т вантажів, скоротивши їх обробку в Дунайських портах на 16% у 1 кв.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА