10:00 15.11.2017

Десять стартапів у 2018 р. зможуть реалізувати проекти на базі агрохолдингу МХП у рамках програми MHP accelerator

2 хв читати

Команда технологічного кластера Radar Tech заявила про запуск програми розвитку стартапів "MHP accelerator" в АПК з одним з найбільших агрохолдингів України "Миронівський хлібопродукт" (МХП).

"З усіх поданих на конкурс заявок журі проекту вибере 10 учасників, які пройдуть 3-місячний курс навчання у експертів агро-, бізнес-, стартап-галузі. Найсильніші команди з опрацьованими рішеннями зможуть провести пілотні проекти і перевірити гіпотези на базі МХП", - йдеться в спільному прес-релізі Radar Tech і МХП.

Фінансування програми організовує МХП.

Прийом заявок на участь у програмі приділяється до 26 лютого 2018 року включно через сайт Radar Tech.

Фіналісти програми MHP accelerator отримають можливість комерційного запуску в партнерстві з агрохолдингом МХП.

При відборі пріоритет буде у стартапів, які працюють за семи напрямках: діджіталізація, інновації в автоматизації промислового виробництва, торгові майданчики, енергоефективність, інновації в корпоративному управлінні, інновації кінцевого продукту.

Журі програми має намір відібрати 30 півфіналістів, які пройдуть тиждень навчального інтенсиву з основ технологічного бізнесу. За підсумками цього етапу будуть відібрані 10 резидентів акселератора, які пройдуть подальше навчання.

"Корпоративні акселератори - це одна з небагатьох можливостей для молодих стартапів розпочати заробляти великі гроші в Україні. Наші резиденти отримують навчання, необхідні навички, маркетингову підтримку та взаємодію з найбільшими гравцями галузі", - повідомив на презентації програми в Києві у вівторок глава правління Radar Tech Максим Бахматов.

За підсумками відбору в рамках програми MHP accelerator 10 стартапів отримають доступ до ресурсів та експертизи агрохолдингу, можливість проведення пілотних проектів на базі МХП, їхнього комерційного запуску в партнерстві з агрохолдингом.

"МХП - база для розвитку цих стартапів. Якщо нам буде цікаво - ми їх будемо купувати, вони також можуть бути продані іншим компаніям", - заявив засновник і мажоритарний акціонер агрохолдингу "Миронівський хлібопродукт" Юрій Косюк.

Технологічний кластер Radar Tech був створений командою у складі управляючих партнерів інноваційного парку Unit.city Максима Бахматова та Максима Яковера, співзасновника та управляючого партнера GrowthUP Group Дениса Довгополого, консультанта компанії McKinsey Ю.Порошенка, експерта з підтримки телеком практики в BCG Юлії Миронової та гендиректора креативного простору "Часопис" Олени Калібаба.

"Миронівський хлібопродукт" є найбільшим виробником курятини в Україні. Займається також виробництвом зернових, соняшникової олії, продуктів м'ясопереробки. Земельний банк компанії станом на початок 2016 року становив близько 370 тис. га. Агрохолдингу належить 30 підприємств у 14-ти регіонах України, а також м'ясопереробні потужності в ЄС, центр дистрибуції та логістики в ОАЕ. МХП експортує свою продукцію до 70 країн.

Чистий прибуток МХП у 2016 році становив $69 млн проти чистого збитку в $113 млн в 2015 році. Виторг зріс на 7% - до $1,135 млрд.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА