19:33 21.11.2017

НБУ посилив контроль за операціями з приймання готівки для подальшого переказу

2 хв читати
НБУ посилив контроль за операціями з приймання готівки для подальшого переказу

Національний банк України (НБУ) посилив контроль за операціями небанківських фінансових установ і комерційних агентів банків із приймання готівки в гривнях для подальшого її переказу.

Згідно з постановою правління НБУ від 17 листопада 2017 року №116 "Про внесення змін до постанови правління НБУ від 12 лютого 2013 року №42", оприлюдненою на веб-сайті центробанку, небанківські фінансові установи та комерційні агенти банків відтепер будуть зобов'язані відкрити в якомусь банку окремий рахунок/рахунки та забезпечити зарахування на нього готівки в гривнях, прийнятої для подальшого її переказу.

"Її прийняття дасть змогу забезпечити прозорість таких операцій та уникнути ризиків використання прийнятої готівки в тіньових схемах", - зазначив НБУ.

Нацбанк також наголосив, що положення цього документа узгоджуються з положеннями Директиви (ЄС) 2015/2366 у частині зберігання коштів, отриманих від користувачів платіжних послуг, на окремих рахунках у банках.

У свою чергу для забезпечення відображення у бухгалтерському обліку операцій, що здійснюються комерційними агентами банків в Україні, з приймання коштів для подальшого їх переказу за призначенням, НБУ вніс необхідні зміни до плану рахунків бухгалтерського обліку банків України та Інструкції про застосування плану рахунків бухгалтерського обліку банків України.

Відповідні зміни зафіксовані постановою правління НБУ №117 від 17 листопада 2017 року "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України".

Постанови №116 та №117 набувають чинності з 22 листопада 2017 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

Україна експортувала українським морським коридором 40 млн т вантажів, скоротивши їх обробку в Дунайських портах на 16% у 1 кв.

Шмигаль обговорив з президентом Світового банку ситуацію в енергетичному секторі України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА