20:00 23.11.2017

Британцям пообіцяли найтриваліший за 60 років період зниження рівня життя

2 хв читати
Британцям пообіцяли найтриваліший за 60 років період зниження рівня життя

Громадян Великої Британії чекає найтриваліший, принаймні, за 60 років період стійкого зниження рівня життя, якщо економічні прогнози, озвучені напередодні в проекті бюджету країни, виявляться вірними. В цьому випадку реальні доходи британців не повернуться до пікового рівня, зазначеного в 2008 році, раніше 2025 року, свідчить аналіз, проведений Resolution Foundation.

Напередодні Управління бюджетної відповідальності (Office for Budget Responsibility, OBR) Великої Британії погіршило прогнози підйому британської економіки на найближчі роки разом зі зниженням оцінки зростання продуктивності праці.

Згідно з новими оцінками, ВВП країни в 2017 році зросте на 1,5%, а не на 2%, як передбачалося в березневому прогнозі, заявив міністр фінансів Великої Британії Філіп Хеммонд, виступаючи з традиційним осіннім зверненням до парламенту. Прогноз на 2018 рік був знижений з 1,6% до 1,4%, на 2019 рік - з 1,7% до 1,3%.

При цьому передбачається, що після 2020 року темпи підвищення ВВП знову почнуть посилюватися і досягнуть 1,6% в 2022 році. Ослаблення економічного підйому відповідно до прогнозів OBR матиме похмурі наслідки для британських домовласників, відзначають експерти Resolution Foundation.

"Хоча наслідки для державних фінансів будуть важкими, прогноз для фінансів громадян ще гірший, - відзначає директор організації Торстен Белл. - Наші річні доходи до початку 2022 року  стануть приблизно на 540 фунтів стерлінгів ($ 718) менше, ніж очікувалося, і розмір зарплат не повернеться до докризових рівнів до середини наступного десятиріччя".

Середній наявний дохід населення Великої Британії в реальному вираженні скоротиться на 3,1% за період з кінця 2015 року до весни 2022 року, свідчать оцінки Resolution Foundation.

Прогнозоване погіршення рівня життя обумовлено очікуваним ослабленням темпів зростання зарплат. Нові оцінки OBR свідчать про те, що до початку 2022 року середній рівень щорічної оплати праці в реальному вираженні буде на 1 тис. фунтів нижче, ніж очікувалося в березні.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА