20:27 23.11.2017

Туреччина може потрапити до чорного списку офшорів ЄС

2 хв читати
Туреччина може потрапити до чорного списку офшорів ЄС

Європейський союз вже в наступному місяці може включити Туреччину в чорний список офшорних юрисдикцій, дізнався Bloomberg. Республіка, вважають в ЄС, не задовольняє необхідним вимогам фінансової прозорості

Про можливе включення Туреччини в чорний список офшорів агентству Bloomberg розповіли кілька обізнаних джерел. Про це ж свідчать документи, з якими ознайомилося агентство. Робоча група ЄС, в завдання якої входило вивчення "юрисдикцій, які відмовляються від співпраці з питань оподаткування", прийшла до висновку, що Туреччина зробила недостатньо, щоб забезпечити фінансову прозорість і ефективно боротися з понадпільговими податковими режимами. 5 грудня робоча група може рекомендувати головам міністерств фінансів країн ЄС включити Туреччину в чорний список офшорних юрисдикцій.

Bloomberg відзначає, що в ЄС поки не вирішили, які санкції можуть бути застосовані до країн з чорного списку, однак саме включення в нього може викликати у Туреччини репутаційні втрати. Деякі члени ЄС, зокрема Франція, пропонують виключити такі держави з числа одержувачів міжнародного фінансування.

Як розповів Bloomberg учасник робочої групи, в ході дискусії експерти зійшлися на думці, що рішення про те, щоб всупереч формальних підстав не включати Туреччину в чорний список, може бути прийнято тільки на політичному рівні.

Усього до чорного списку офшорів можуть увійти 36 держав: окрім Туреччини це, зокрема, Вірменія, Сербія, острови Кука, Панама, Туніс і Маршаллові острови.

В інтерв'ю Reuters 23 листопада глава Мінфіну Туреччини Наджи Агбал заявив, що Анкара дотримувалася міжнародних зобов'язань у сфері оподаткування. Міністр вказав, що Туреччина попередила ЄС про те, що зможе завершити всю необхідну роботу до кінця 2019 року.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА