11:20 27.11.2017

Гройсман розраховує на збільшення товарообігу між Україною та Грузією до $1 млрд

2 хв читати
Гройсман розраховує на збільшення товарообігу між Україною та Грузією до $1 млрд

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман розраховує на збільшення товарообігу між Україною та Грузією з майже $500 млн до $1 млрд на рік.

"Ми можемо наростити наш товарообіг до $1 млрд на рік - з нинішніх майже $500 млн", - написав прем'єр на своїй сторінці в мікроблозі Twitter у понеділок, перебуваючи з офіційним візитом у Грузії.

Він зазначив, що Україна та Грузія єдині в необхідності посилювати взаємодію в аграрному секторі, енергетиці, туризмі, транспорті, обміні досвідом реформ.

Як повідомлялося, 18 липня 2017 року президент України Петро Порошенко та прем'єр-міністр Грузії Гіоргій Квірікашвілі заявили про прагнення до збільшення товарообігу між двома країнами в найближчій перспективі до $1 млрд щонайменше.

На спільному з грузинським колегою Георгієм Квірікашвілі брифінгу після їхньої зустрічі В.Гройсман зазначив, що, крім того, можна поглибити співпрацю в різних сферах - в аграрній галузі, різних секторах економіки та бізнесу.

"Ми говорили також про співпрацю у сфері логістики. Одним із пунктів програми мого візиту до Грузії є участь у форумі "Шовковий шлях", який відбудеться завтра в Тбілісі", - сказав В.Гройсман.

При цьому він зазначив, що досягнуто домовленості з грузинською стороною про спільний план дій, щоб прокласти єдиний шлях для пересування товарів і разом з іншими партнерами "забезпечити якісну логістику для того, щоб запропонувати найкращий сервіс у сфері перевезень з Європи до Азії".

28 листопада В.Гройсман разом із главою уряду Грузії візьме участь у відкритті в Тбілісі форуму "Шовковий шлях", у рамках якого прем'єр України братиме участь також у тематичній дискусії, пов'язаній з ініціативою уряду Китаю "Один пояс - один шлях", якій присвячений цей форум.

У форумі, який триватиме два дні, очікується участь до 2 тис. делегатів із понад 60 країн світу. Його метою є створення та затвердження дискусійної платформи для обговорення перспектив поглиблення співпраці та зв'язків у сфері міжнародного та регіонального співробітництва з таких актуальних питань, як сприяння торгівлі, розвиток електронної комерції, цифровий зв'язок, транспортна інфраструктура, міжрегіональні можливості в галузі енергетики та інвестиційний потенціал.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА