20:37 28.11.2017

Оксфордський університет випустить облігації зі сторічним терміном погашення

2 хв читати
Оксфордський університет випустить облігації зі сторічним терміном погашення

Оксфордський університет слідом за іншими британськими ВНЗ випустить облігації щонайменше на £ 250 млн. Британські навчальні заклади через скорочення держпідтримки змушені шукати нові способи залучення коштів.

Найстаріший англомовний університет у світі - Оксфордський університет - вперше випустить облігації. Їх термін погашення складе 100 років, повідомляє The Financial Times.

За даними видання, університет найняв компанію JP Morgan для організації зустрічей з інвесторами на цьому тижні в Лондоні та Единбурзі.

Очікується, що будуть випущені облігації не менше ніж на £ 250 млн і вони будуть мати найбільший термін обігу для такого типу цінних паперів. Емісія Оксфордського університету може поповнити серію випусків бондів, зроблених британськими вишами за останні роки.

У минулому році британські навчальні заклади випустили облігації на £ 1,8 млрд - в період з 2008 по 2011 рік цей показник дорівнював нулю.

Видання відзначає, що британські навчальні заклади після скорочення державного фінансування змушені шукати альтернативні способи залучення коштів. У 2010 році плата за навчання у вищих навчальних закладах зросла в середньому по країні втричі, до £ 9 тис. на рік, що зробило університети більш залежними від кількості учнів.

У минулому році Кардіффський університет в Уельсі привернув £ 300 млн за допомогою емісії облігацій з 50-річним терміном погашення під 3,1% річних. У травні цього року Брістольський університет запозичив £ 200 млн за допомогою приватного розміщення 40-річних облігацій у американської інвесткомпанії Pricoa Capital Group для будівництва нового кампусу.

У вівторок міжнародне рейтингове агентство Moody's присвоїло Оксфордському університету найвищий кредитний рейтинг AAA напередодні очікуваного випуску.
 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА