11:01 29.11.2017

"Укрзалізниця" в 2018 р. планує закупити до 8,9 тис. нових вагонів

2 хв читати
"Укрзалізниця" в 2018 р. планує закупити до 8,9 тис. нових вагонів

Проект інвестиційного плану ПАТ "Укрзалізниця" на 2018 рік передбачає закупівлю 8,88 тис. нових вагонів, з яких 5,18 тис. - у сторонніх виробників, однак цей план може бути зменшено у зв'язку з дефіцитом фінансування, повідомив заступник директора департаменту стратегічного управління і розвитку "Укрзалізниці" Олександр Малахов.

Під час інфраструктурного дня в Європейській бізнес-асоціації він пояснив, що цей план було складено з урахуванням інвестицій у 30,6 млрд грн із власних коштів, тоді як за поточної фінансової моделі таких власних коштів на наступний рік наразі лише 13,3 млрд грн.

О.Малахов уточнив, що з 5,18 тис. напіввагонів, які заплановано придбати у сторонніх виробників, 3,4 тис. - за рахунок планованого кредиту Європейського банку реконструкції і розвитку.

Заступник начальник управління тарифів департаменту комерційної роботи "Укрзалізниці" Олександр Карнач уточнив, що вагони за кошти ЄБРР передбачається передати в спеціально створену компанію UZ Cargo Wagon.

За словами О.Малахова, на власних потужностях "Укрзалізниці" передбачається в наступному році виробити 3,7 тис. нових вагонів, з яких 0,1 тис. - фітингові платформи, а решта - напіввагони.

Він додав, що план передбачає модернізацію на власних вагоноремонтних заводах компанії 10 тис. вагонів і капітальний ремонт 0,7 тис. вагонів, серед них будуть спеціалізовані вагони (обкотишовози, зерновози, цементовози тощо).

Водночас представники "Укрзалізниці" під час інфраструктурного дня зазначили, що основним вузьким місцем для компанії сьогодні є дефіцит локомотивного парку.

О.Малахов також повідомив, що розмір капітальних інвестицій компанії в 2017 році, як очікується, виросте до 10,79 млрд грн порівняно з 6,89 млрд грн у 2016 році, 4,5 млрд грн у 2015 році і 3,5 млрд грн - у 2014 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укренерго" скасувала застосування аварійних відключень е/е

По всій Україні, крім трьох областей, від ранку неділі діють аварійні відключення е/е - "Укренерго".

У столиці, Київській, Одеській, Дніпропетровській, Дніпропетровській та Донецькій області запроваджено екстрені відключення - ДТЕК

Майже 100% дронів для ЗСУ розробляють в Україні, більшу частину в цьому секторі займає приватний бізнес

Україна експортувала морським коридором 50 млн т вантажів, відправивши 1737 суден - Мінвідновлення

"Укренерго" продовжило до кінця доби застосування лімітів енергоспоживання

Доходи загального фонду держбюджету в травні трохи знизилися до 151,6 млрд грн

Diia.City United закликала уряд прискорити запровадження е-бронювання та збільшити термін броні до 12 місяців

РФ завдала ударів по енергооб'єктах у п'яти областях, можливі зміни в обмеженні електропостачання - Міненерго

Націоналізовано активи компанії, пов'язаної з російським букмекером, на суму понад 1,8 млрд грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА