15:50 30.11.2017

"Смарт-Холдинг" і грецька Restis Group домовилися про співпрацю в галузі суднобудування

2 хв читати
"Смарт-Холдинг" і грецька Restis Group домовилися про співпрацю в галузі суднобудування

Промислово-інвестиційна група "Смарт-Холдинг" і одна з найбільших транспортних компаній Греції Restis Group оголосили про підписання меморандуму про співпрацю в галузі суднобудування.

Як повідомила в четвер прес-служба "Смарт-Холдингу", відповідний документ сторони підписали 29 листопада.

Як уточнюється в повідомленні, в рамках документа сторони домовилися вивчити можливість будівництва на потужностях Smart Maritime Group (SMG) - суднобудівного підрозділу "Смарт-Холдингу" - серії балкерів океанського класу, які призначатимуться для перевезення насипних генеральних вантажів.

"Безпосередній замовник Restis Group і виконавець SMG найближчим часом вивчать технічні можливості реалізації проекту на українських верфях, а також опрацюють питання залучення фінансування для реалізації проекту", - повідомляє прес-служба.

Як заявив генеральний директор "Смарт-Холдингу" Олексій Пертін, холдинг завжди розглядав європейський ринок як стратегічно важливий. "Реалізація контракту такого масштабу дасть нам змогу вкотре нагадати про себе європейським партнерам, які, на жаль, продовжують сприймати Україну як високоризикову територію для розміщення замовлень. Сподіваємося, що це пожвавить інтерес до всього українського машинобудівного сегмента", - зазначив він.

"Наші фахівці попередньо оцінили можливості та потенціал заводів SMG, і перші враження позитивні. Вони ні в чому не поступаються європейським верфям, а в дечому навіть перевершують їх. Остаточне рішення буде ухвалено після глибшого опрацювання питання, але ми сподіваємося на взаємовигідне співробітництво", - заявив власник Restis Group Віктор Рестіс.

"Смарт-Холдинг" - одна з найбільших інвестиційних груп України з фокусом на ключові галузі економіки, зокрема гірничо-металургійний і нафтогазовий комплекси, суднобудування, нерухомість і сільське господарство. Компанія бере участь у проектах як стратегічний або портфельний інвестор. SMG є найбільшим суднобудівним субхолдингом України, який об'єднує дві суднобудівні верфі - Миколаївську та Херсонську.

До групи компаній Restis Group входить одна з найбільших транспортних компаній Греції, також вона має інтереси у сфері фінансів, інвестицій, медіа та нерухомості.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна експортувала українським морським коридором 40 млн т вантажів, скоротивши їх обробку в Дунайських портах на 16% у 1 кв.

Шмигаль обговорив з президентом Світового банку ситуацію в енергетичному секторі України

"Кернел" повідомив про значне погіршення діяльності через ракетні атаки РФ

Енергосистема України втратила 8 ГВт потужності через нещодавні російські обстріли - прем'єр

"Луцьк Фудз" у 2023р. наростив чистий прибуток на 8,5% до 46 млн грн

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Нафта знижується на даних про запаси у США, Brent біля $89,3 за барель

Занадто м'яка фіскальна політика США загрожує економіці країни та світу - МВФ

Збори акціонерів "Центренерго" планують ухвалити рішення про продаж їм е/е та закупівлю газу і вугілля протягом року

Мінагрополітики прогнозує у 2024р. скорочення виробництва зернових до 52,4 млн тонн, збереження врожаю олійних - 21,7 млн тонн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА