20:52 01.12.2017

До "ДТЕК Енерго" увійшли три машинобудівні підприємства Corum Group

2 хв читати
До "ДТЕК Енерго" увійшли три машинобудівні підприємства Corum Group

"ДТЕК Енерго" придбало акції ПАТ "Світло шахтаря", ТОВ "Дружківський машинобудівний завод" і ТОВ "ІТЦ "Гірничі машини", які раніше входили до Corum Group, що об'єднує машинобудівні активи фінансово-промислової групи "СКМ".

"Ці підприємства є основними постачальниками машин та обладнання для видобутку вугілля в компанії. Ця операція дасть змогу "ДТЕК Енерго" знизити витрати на добувну і прохідницьку техніку, своєчасно забезпечувати вугільні підприємства запасними частинами, а також дасть можливість підвищити якість гарантійного та післягарантійного обслуговування", - йдеться в повідомленні "ДТЕК Енерго".

За словами генерального директора компанії Дмитра Сахарука, інвестиції у виробництво гірничого обладнання є стратегічним кроком ДТЕК.

"ДТЕК Енерго" є прикладом ефективного розвитку шахт в Україні. За 12 років роботи ми змогли збільшити видобуток вугілля практично вдвічі. Багато в чому завдяки тому, що ми знаємо, які технології та яка техніка потрібні вугільним підприємствам, що працюють в умовах надтонких вугільних пластів. Ця операція дасть змогу створити повний виробничий цикл у вуглевидобувному секторі компанії. Ми вважаємо, що в умовах, коли Україні необхідно нарощувати видобуток власного вугілля марки "Г" - це рішення позитивно вплине на результат", - сказав він.

Corum Group - один із найбільших виробників обладнання і постачальників комплексних рішень у галузі гірського видобутку. До Corum Group входять підприємства в Харкові, Дружківці та Каменськ-Шахтинському, "Корум Шахтспецбуд", а також торговельні компанії та представництва в Україні, Росії, Білорусі, Казахстані, В'єтнамі та Польщі. Ключові клієнти компанії — 14 найбільших добувних холдингів, активи яких налічують 150 шахт і кар'єрів.

"ДТЕК Енерго" - операційна компанія, що відповідає за видобуток вугілля, генерацію та дистрибуцію електроенергії в структурі холдингу "ДТЕК".

ДТЕК створено у 2005 році для управління енергетичними активами групи "Систем кепітал менеджмент" (СКМ, Донецьк) Ріната Ахметова. Корпорації делеговано функції зі стратегічного управління підприємствами групи, що становлять вертикально інтегрований ланцюжок із видобутку та збагачення вугілля, виробництва та реалізації електроенергії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА