18:03 04.12.2017

Співвласник "Espreso.TV" очікує продажу каналу підприємцю Жеваго

2 хв читати
Співвласник "Espreso.TV" очікує продажу каналу підприємцю Жеваго

Народний депутат, мажоритарій гірничорудної компанії Ferrexpo і власник так званої фінансово-промислової групи "Фінанси і Кредит" Костянтин Жеваго хоче купити телеканал "Espreso.TV", серед співвласників якого екс-прем'єр Арсеній Яценюк та дружини глави МВС Арсена Авакова і народного депутата Миколи Княжицького Інна Авакова і Лариса Княжицька.

"Канал, у принципі, прибутковий, завдяки тому, що у нас розміщується реклама підприємств, пов'язаних з однією з груп - це группа, наближена до такого підприємця, як Костянтин Жеваго. І він хоче купити наш канал і, думаю, що це станеться, і він його купить", - сказав М.Княжицький в ефірі програми"HARD із Влащенко" на телеканалі ZIK.

На думку народного депутата, Жеваго вигідна така покупка, тому що він рекламує на ньому свої товари, а каналу це вигідно, тому що він прибутковий.

М.Княжицький наголосив, що канал "прибутковий прозоро - усю рекламу видно в ефірі і ніхто не носить гроші у валізах", однак "не є прибутковим на вільному ринку".

Народний депутат також зазначив, що ні А.Яценюк, ні А.Аваков не втручаються в політику каналу. "Політику каналу визначає редакція з певних етичних правил: є конфлікт інтересів, оскільки політики є засновниками", - сказав він.

Телеканал "Espreso.TV" створений восени 2013 року. Його засновниками виступили Л.Княжицька і колишній головний редактор тижневика "Коментарі" Вадим Денисенко.

А.Яценюк влітку цього року реалізував опціон від 2013 року на покупку 30% каналу за заявленою вартістю 3,79 млн грн. І.Аваковій, згідно з даними у держреєстрі, належить 40%, а Л.Княжицькій - 30%.

Чистий дохід ТОВ "Голдберрі" в 2016 році скоротився на 40,1% - до 6,81 млн грн, а його чистий збиток зріс на 40,4% - до 29,6 млн грн.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА