14:27 06.12.2017

ФРУ заявляє про новий тип рейдерства щодо українських компаній

1 хв читати
ФРУ заявляє про новий тип рейдерства щодо українських компаній

 Федерація роботодавців України (ФРУ) заявила про появу в Україні нового типу рейдерства.

"З'явився новий тип рейдерства - громадські об'єднання, наприклад, "Міжнародний антикорупційний суд". Є таке громадське об'єднання, з надуманих причин вимагає кримінальних проваджень щодо підприємств, після чого розсилають відповідні звернення компетентним органам інших країн", - повідомив генеральний директор ФРУ Руслан Іллічов на засіданні Кабінету Міністрів у середу.

Об'єднання діють так після того, як підприємства відмовляються від внесення членських внесків.

За словами Р.Іллічова, дотепер з таким типом рейдерства зіткнулися п'ять-сім українських компаній.

"Так, у ситуації з "Борщагівським хіміко-фармацевтичним заводом" були відправлені запити на всі лікарські служби, куди Україна експортує ліки, де написано, що підприємство є недобросовісним і випускає контрафакт. Наприклад, уже 30 днів заблокований експорт ліків до В'єтнаму", - зазначив він.

Він також акцентував увагу, що в таких випадках відсутні "механізми впливу і дуже складно довести, що підприємство - стабільне, виробляє якісну продукцію".

ПАТ "НВЦ "Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод" входить до топ-20 найбільших фармацевтичних виробників України. У 2016 році він увійшов до десятки лідерів за обсягами аптечних продажів - 4,2% ринку.

БХФЗ є членом асоціації "Виробники ліків України" (АПЛУ).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА