18:46 06.12.2017

Комітет Ради з ПЕК пропонує дозволити президенту самостійно комплектувати НКРЕКП до конкурсного відбору нових членів регулятора

2 хв читати
Комітет Ради з ПЕК пропонує дозволити президенту самостійно комплектувати НКРЕКП до конкурсного відбору нових членів регулятора

 Комітет Верховної Ради з паливно-енергетичного комплексу пропонує парламенту підтримати в цілому законопроект №7342-1, що надає дозвіл президенту самостійно доукомплектувати НКРЕКП до конкурсного відбору нових членів регулятора.

Комітет схвалив відповідний документ на засіданні в середу.

Законопроект №7342-1 авторства депутатів Олександра Домбровського (БПП), Михайла Бондаря ("Народний фронт") і Юлія Іоффе ("Опозиційного блоку") передбачає, що таким чином президент зможе комплектувати НКРЕКП на термін не більше трьох місяців.

Натомість відкликано альтернативний законопроект №7342 з майже ідентичним текстом, поданий раніше депутатами Олексієм Рябчиним ("Батьківщина") і Вікторією Войцицькою ("Самопоміч").

"Минулого тижня ми з О.Рябчіним зареєстрували законопроект, що надає повноваження президенту із доформування складу регулятора... Це була провокація. Ми очікували альтернативний конструктивний і зважений варіант рішення від команди президента... Але сьогодні вранці раптом з'явився ще один законопроект від представників БПП та "Опозиційного блоку"- дзеркальна копія нашого. Маски зірвані. Реальні наміри розкриті та підтверджені", - написала на своїй Facebook-сторінці В.Войцицька.

Як повідомлялося, наприкінці листопада НКРЕКП втратила кворум внаслідок звільнення одного з членів регулятора. Разом з тим номінаційна комісія з відбору нових членів НКРЕКП була сформована зі значним запізненням і нещодавно розпочала роботу.

НКРЕКП здійснює державне регулювання діяльності суб'єктів природних монополій в електроенергетиці, теплопостачанні, нафтогазовому комплексі, централізованому водопостачанні та водовідведенні, переробці та захороненні побутових відходів, а також забезпечує проведення цінової і тарифної політики у цих сферах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА