13:13 08.12.2017

Курс біткойна долає бар'єри один за одним на тлі дедалі більш хаотичних торгів

3 хв читати
Курс біткойна долає бар'єри один за одним на тлі дедалі більш хаотичних торгів

 "Біткойнова манія" досягла нових рівнів: курс криптовалюти підскочив більш ніж на 40% за 40 годин, подолавши кілька ключових бар'єрів, пише газета The Wall Street Journal.

У якийсь момент торгів у четвер курс біткойна на деяких кріптовалютних майданчиках піднявся вище $19 000, однак швидко опустився з цієї позначки. Різниця між курсами криптовалюти на різних біржах у четвер досягала $4000..

Підняття курсу з рівня в $12000 до $16000 у біткойна сталося за 40 годин.

За даними на 11:45 МСК у п'ятницю біткойн торгується на рівні $16008, свідчать дані майданчики Coindesk.com. За даними Coinmarketcap.com, курс біткойнов становить близько $16820.

Незважаючи на те, що біткойн відомий високою волатильністю торгів, такі різкі коливання його курсу стали для трейдерів сюрпризом.

Підняття курсу криптовалюти експерти пояснюють її популярністю, а також очікуваним запуском ф'ючерсів на біткойн деякими традиційними біржовими операторами, що забезпечить доступ до криптовалюти інституціональним інвесторам.

Як повідомлялося, минулого тижня Комісія з термінової ф'ючерсної торгівлі сировинними товарами (CFTC) дала CBOE і CME дозвіл на запуск ф'ючерсів на біткойн.

CBOE намір почати торгівлю ф'ючерсами на цю криптовалюту вже 10 грудня.

Деякі інвестори вважають, що запуск ф'ючерсів на біткойн обмежить волатильність його курсу, оскільки дасть трейдерам можливість хеджувати позиції в біткойнов, пише газета Financial Times.

Від початку 2017 року зростання курсу біткойна перевищив 1560%, і багато експертів, як і раніше, дотримуються думки, що криптовалюта є фікцією, мильною бульбашкою.

"Очевидно, що люди вкладають гроші в біткойн, думаючи, що і інші будуть робити це, - зазначив засновник консалтингової компанії Post Oak Labs в Сан-Франциско Тім Свонсон. - Ми бачимо конкретну ілюстрацію спекуляцій. Хтось повинен зафіксувати це і додати в словник".

Навіть деякі з прихильників біткойна почали виявляти стурбованість, пише WSJ.

"Я на 90% впевнений, що це мильна бульбашка, - сказав Стівен Пейра, CEO сервісу BitPay, що полегшує проведення транзакцій з біткойна для бізнесу. - Я просто не розумію, коли курс біткойна піде в зворотному напрямку, після досягнення позначки в $20 000 або в $100 000".

Незважаючи на побоювання, висловлювані С.Пейром, BitPay успішно розвивається. Виручка сервісу зросла в чотири рази в цьому році, і на цьому тижні компанія оголосила про плани залучення $30 млн для фінансування розвитку бізнесу.

"Я не люблю таку божевільну волатильність", - заявив С.Пейр, зазначивши, що не впевнений в тому, які фактори рухають вгору курс біткойна.

Великі банки також незадоволені високою волатильністю криптовалюти, багато хто не поспішає пропонувати своїм клієнтам доступ до деривативів на біткойн, головним чином, через різких стрибків курсу.

Відомий інвестор Білл Гросс вважає, що біткойн не зможе стати альтернативою звичайній валюті, оскільки потенційна кількість одиниць цієї криптовалюти обмежена 21 млн.

Обмеженість запасу біткойна може якийсь час штовхати вгору курс криптовалюти, проте також свідчить про те, що біткойн не зможе стати замінником традиційних валют або золота в період економічної кризи, заявив Б. Гросс, виступаючи на Bloomberg TV.

Висока волатильність біткойна є фактором, який буде обмежувати використання криптовалюти як засобу збереження капіталу, зазначив Б. Гросс, який обіймає посаду керівника фонду Janus Henderson Global Unconstrained Bond Fund.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА