11:32 12.12.2017

МЕРТ пропонує створити "цифровий" урядовий комітет

2 хв читати
МЕРТ пропонує створити "цифровий" урядовий комітет

 Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) ініціює створення "цифрового" урядового комітету - з питань розвитку цифрової економіки та суспільства.

Відповідна пропозиція міститься в розробленому і оприлюдненому міністерством проекті постанови Кабінету Міністрів "Про концепцію розвитку цифрової економіки і суспільства України на 2018-2020 роки" серед заходів із реалізації цієї концепції.

Серед інших ініціатив - спільно з Міносвіти та Мінсоцполітики оновити реєстр професій і розробити програму впровадження цифрових спеціальностей у навчальні програми.

МЕРТ також пропонує в першому кварталі спільно з Держспецзв'язку, Держагентством з електронного урядування та Нацрегулятор ринку зв'язку розробити для затвердження урядом Національний план розвитку широкосмугового доступу (ШСД) до Інтернету з урахуванням подолання цифрової нерівності громадян.

Для створення таких рівних можливостей доступу до телекомунікаційної інфраструктури між містом і селом міністерство вважає за необхідне створити спеціальні фонди подолання цифрової нерівності з використанням механізмів державно-приватного партнерства.

У другому кварталі 2018 року МЕРТ спільно з Держагентством з електронного урядування запланував також розробку плану заходів зі стимулювання і підтримки впровадження передових технологій обробки даних (зокрема блокчейн) у державному секторі і базових галузях промисловості.

Наразі в уряді України створені три урядові комітети: з питань економічної, фінансової та правової політики, розвитку паливно-енергетичного комплексу, інфраструктури, оборонної та правоохоронної діяльності; з питань європейської, євроатлантичної інтеграції, міжнародного співробітництва та регіонального розвитку та з питань соціальної політики та гуманітарного розвитку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА