12:36 14.12.2017

Міненерговугілля призупинило процедуру формування наглядової ради "Укренерго"

2 хв читати
Міненерговугілля призупинило процедуру формування наглядової ради "Укренерго"

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України призупинило процедуру формування наглядової ради "Укренерго" через паралельний процес реорганізації держпідприємства, повідомив директор із юридичного забезпечення НЕК Максим Юрков.

"1 грудня було скасовано наказ міністерства про початок відбору членів наглядової ради. Ми сподіваємося, що цей процес якомога швидше перезапусять", - сказав він у Києві на II Міжнародному форумі корпоративних директорів.

М.Юрков нагадав, що Кабінет Міністрів України 22 листопада дав старт процесу корпоратизації "Укренерго" через перетворення державного підприємства на приватне акціонерне товариство (ПрАТ), 100% акцій якого належать державі.

"Фактично ці два процеси взаємно виключають один одного, тому що на законодавчому рівні питання, чи збережуть члени наглядової ради державного підприємства свої повноваження при перетворенні на АТ, не врегульовано. Згідно звичайній логіці державних органів, якщо не врегульовано, значить не можна", - пояснив він .

Як повідомлялося, Міненерговугілля наказом №675 від 25 жовтня 2017 року доручило розробити і затвердити вимоги до претендентів на посади чотирьох незалежних членів наглядової ради "Укренерго".

Положення про принципи формування НР "Укренерго" передбачає, що загалом кількісний склад ради має складатися з семи осіб. Наглядову раду заплановано сформувати з осіб з різною компетенцією для забезпечення максимально різноманітного досвіду і професійних навичок. За наявності двох кандидатур з однаковою компетенцією і навичками перевагу буде надано кандидату з досвідом роботи у компаніях - системних операторів передачі е е з ENTSO-E.

"Укренерго" здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередачі, а також централізовану диспетчеризацію об'єднаної енергосистеми країни. НЕК є державним підприємством, перебуває в підпорядкуванні Міністерства енергетики та вугільної промисловості, але буде перетворено на закрите акціонерне товариство.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА