12:44 14.12.2017

Поштові оператори просять президента ветувати запровадження обмежень на посилки

2 хв читати
Поштові оператори просять президента ветувати запровадження обмежень на посилки

Набуття чинності законом, що скорочує до трьох кількість міжнародних поштових відправлень, з яких не стягується податок на додану вартість, унеможливить роботу експрес-перевізників і поштових операторів, заявив в. о. генерального директора ПАТ "Укрпошта" Ігор Смілянський на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна".

За його словами, "Укрпошта", поштово-логістичні компанії "Нова пошта", "Інтайм", "ТММ Експрес", Aramex (ТОВ "Міжнародний Експрес"), Meest Group, Delievery Group, а також Українська асоціація директ маркетингу (УАДМ) звернулися до президента України Петра Порошенка з проханням ветувати цей закон. Крім того, ще чотири українські представництва відомих міжнародних поштових операторів, за словами президента УАДМ Валентина Калашника, також підтримують необхідність ветування, проте не мають права підписувати відповідне звернення до погодження з материнськими компаніями.

"Враховуючи ті факти, що на сьогодні більшість відправлень недорога - до $10, а Україна інфраструктурно не готова запровадити такі заходи адміністрування, вважаємо за необхідне просити вас накласти вето на цей закон і повернути його на доопрацювання в профільний комітет Верховної Ради", - йдеться у зверненні поштово-логістичних компаній до президента.

Коментуючи зазначену законодавчу ініціативу, заступник голови Комітету Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції Борислав Береза (позафракційний) заявив, що в тексті є корупціогенні чинники, при цьому сам законопроект не проходив його комітету.

"В Україні середньостатистична сім'я - це 2,16 людини. Відповідно, на сім'ю можна буде замовити щонайменше 6-7 (не оподатковуваних ПДВ - ІФ) посилок на місяць. Єдине, що створюється цим законом, з точки зору громадянина України - це "обхід огорож", які створює держава", - сказав В.Калашник.

Він зазначив, що нині на сайті Адміністрації президента є вже сім петицій проти запровадження норми на обмеження міжнародних відправлень.

За словами директора з правових питань компанії "Нова пошта" Інни Хомич, впровадження зазначеної норми також може спровокувати підвищення цін на послуги доставки міжнародних відправлень.

"Для реалізації цієї норми закону треба буде впровадити дуже серйозну та дорогу IT-систему, знадобиться додатковий людський ресурс, який обслуговуватиме базу даних (поштових відправлень - ІФ), запити поштових операторів та експрес-перевізників щодо кількості посилок та їхньої вартості. А в разі неможливості забезпечити роботу такої системи в кожному відділенні, бізнес буде вимушений перебудувати весь свій логістичний процес і видавати міжнародні відправлення не там, де клієнт до цього звик, а там, де буде можливість забезпечити її роботу", - пояснила вона.

Як повідомлялося, Верховна Рада запровадила обмеження на безподаткове пересилання товарів фізичним особам у міжнародних поштових та експрес-відправленнях: тепер їх може бути максимум три протягом одного календарного місяця сумарною фактурною вартістю до EUR150, при цьому, починаючи з четвертої посилки, з них уже стягуватимуть податок, мито та акциз.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посівна-2024 випереджає на 8,3% минулорічну - посіяно 476,7 тис. га ярих

РФ останніми атаками вибила 10-12% наявної в березні потужності генерації е/е - директор ЦДЕ

Експорт українським морським коридором за 7 міс. сягнув 33,8 млн тонн - Кубраков

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА