13:01 14.12.2017

Міненерговугілля утворило комісію з реорганізації "Укренерго"

1 хв читати
Міненерговугілля утворило комісію з реорганізації "Укренерго"

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України утворило комісію з реорганізації (перетворення) держпідприємства НЕК "Укренерго" в приватне акціонерне товариство (ПрАт), 100% акцій якого належать державі.

Згідно з оприлюдненим на сайті Міненерговугілля наказом №728 від 5 грудня 2017 року, комісія в тримісячний термін має подати на затвердження проект статуту "Укренерго" та акт оцінки цілісного майнового комплексу.

Крім того, комісія має забезпечити стягнення дебіторської заборгованості, а термін заявлення кредиторами вимог до "Укренерго" - два місяці з дати оприлюднення повідомлення про рішення щодо реорганізації підприємства.

До складу комісії входять представники профільного міністерства, Мінекономрозвитку, Фонду держмайна (ФДМ) і самої компанії.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України 22 листопада 2017 року схвалив перетворення "Укренерго" в ПрАТ, 100% акцій якого належать державі. Усе майно, що перебуває на балансі ДП та забезпечує цілісність об'єднаної енергосистеми (ОЕС) України, диспетчерське управління, магістральні та міждержавні мережі, закріплюється за ПрАТ і не підлягає відчуженню.

"Укренерго" здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередачі, а також централізовану диспетчеризацію об'єднаної енергосистеми країни. НЕК є державним підприємством, яке перебуває в управлінні Міністерства енергетики та вугільної промисловості, але буде перетворене в приватне акціонерне товариство.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

НБУ АНОНСУВАВ НИЗКУ КРОКІВ ВАЛЮТНОЇ ЛІБЕРАЛІЗАЦІЇ НАЙБЛИЖЧИМИ ТИЖНЯМИ

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

"Інтерпайп" намагається вирішити дефіцит кадрів за рахунок покращення соцпакету й навчання

Госпсуд затвердив план досудової санації "Ельдорадо" (оновлено)

Більшість банкірів очікують зниження облікової ставки НБУ на 0,5 п.п.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА