15:41 14.12.2017

BRDO пропонує законодавчо закріпити вільний вибір власниками електрокарів постачальників е/е при зарядці на заправних станціях

1 хв читати
BRDO пропонує законодавчо закріпити вільний вибір власниками електрокарів постачальників е/е при зарядці на заправних станціях

 Офіс ефективного регулювання BRDO пропонує ухвалити законодавство про вільний вибір власниками електрокарів постачальників електроенергії при зарядці на заправних станціях.

Відповідну ініціативу презентував керівник сектора "Енергетика" BRDO Олексій Оржель на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в четвер.

"Найбільш підготовленими до розвитку електричних зарядних станцій є обленерго - у них вже є мережі, потужності, достатньо просто спустити провід зі стовпа і приєднати "розетку". Очевидно, вони можуть сформувати монополії, боротися з якими буде не під силу іншим постачальникам... Ми пропонуємо ухвалити законодавство, яке б гарантувало вільний вибір постачальника електроенергії власникам авто, електрозарядною станцією якого вони б не користувалися ", - сказав він.

За задумом BRDO, власники електрокарів зможуть за допомогою мобільного додатку обирати постачальника електроенергії і безпосередньо оплачувати її, вносячи також окремий платіж власнику електрозаправки за користування її інфраструктурою.

Крім того, BRDO пропонує законодавчо закріпити можливість збуту власниками електрокарів електроенергії зі своїх акумуляторів у загальну мережу зі встановлювальними НКРЕКП тарифами (диференційованими за періодами часу).

Як повідомлялося, раніше Верховна Рада дозволила ввезення в Україну електромобілів без сплати податку на додану вартість і акцизів.

Імпорт електромобілів до України за січень-листопад 2017 року збільшився до 2,676 тис. од., тоді як за весь 2016 рік було ввезено 2,274 тис. од., що на 13% менше наявного показника.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА