11:46 18.12.2017

ПриватБанк наблизився до прибуткової роботи

2 хв читати
ПриватБанк наблизився до прибуткової роботи

Фінансовий результат націоналізованого рік тому ПриватБанку дещо кращий, ніж очікувалося, передусім, завдяки скороченню процентних витрат, повідомила заступник глави Національного банку України Катерина Рожкова.

"Це дозволило банку фактично майже вийти на нульовий рівень (рентабельності), бо до цього він був операційно збитковим", - сказала вона на прес-конференції в Києві в понеділок.

К.Рожкова зазначила, що поліпшення фінпоказників ПриватБанку пов'язане з активізацією кредитування і збільшенням надходжень від кредитів населенню і малому бізнесу, а також істотним зростанням комісійного доходу.

Заступник голови НБУ підкреслила, що таке поліпшення в ПриватБанку відбувається за відсутності стратегії розвитку держбанків, затвердження якої урядом затримується, що може бути пов'язане з поліпшенням корпоративного управління банку і долученням до його наглядової ради незалежних директорів, на відміну від інших держбанків.

За словами К.Рожкової, ситуація в інших державних банках не така оптимістична.

Як повідомлялося, ПриватБанк за підсумками січня-вересня 2017 року одержав чистий збиток у розмірі 1,604 млрд грн проти 592 млн грн чистого прибутку за аналогічний період 2016 року.

Згідно з фінансовим звітом на веб-сайті банку, його чистий процентний дохід за дев'ять місяців зріс на 43,8% - до 4,959 млрд грн, а чистий комісійний дохід - на 23,4%, до 7,015 млрд грн,

Активи банку за дев'ять місяців зросли на 23,5% і склали 253,387 млрд грн, зокрема кредити клієнтам - на 8,6%, до 47,622 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА