20:58 18.12.2017

Кабмін підвищив поріг продажу без РРО з 75-200 тис. грн до 250-500 тис. грн на рік

2 хв читати
Кабмін підвищив поріг продажу без РРО з 75-200 тис. грн до 250-500 тис. грн на рік

Кабінет Міністрів України підвищив поріг річного обсягу розрахункових операцій з продажу товарів і надання послуг, що можна здійснювати без застосування реєстратора розрахункових операцій (РРО, касовий апарат), з 200 тис. грн до 500 тис. грн і з 75 тис. грн до 250 тис. грн на один структурний підрозділ суб'єкта. Це надасть можливість суб'єктам господарювання, які мають кілька окремих об'єктів торгівлі (надання послуг) не застосовувати РРО, якщо не перевищено граничний поріг розрахункових операцій кожним окремим об'єктом.

Уряд на засіданні в понеділок прийняв постанову з правками до постанови Кабміну від 23 серпня 2000 року №1336, передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна".

Згідно з пояснювальною запискою до проекту постанови, яку має агентство, також постанова передбачає обов'язкове використання РРО при перевищенні річного доходу 1 млн грн, незалежно від виду діяльності.

Дія документа не поширюється на суб'єкти господарювання, що здійснюють роздрібну торгівлю підакцизними товарами, а також технічно складними побутовими товарами.

Постановою визначено перелік видів діяльності, що звільняються від обов'язкового використання РРО, зокрема надання побутових послуг на території сіл.

Уряд також скасував 13 нормативно-правових актів Кабміну, щщо містять застарілі норми і не відповідають нинішньому законодавству щодо касових апаратів.

За даними Державної фіскальної служби (ДФС), в Україні на 1 грудня 2017 року 120 тис. суб'єктів господарювання зареєстрували майже 280 тис. реєстраторів розрахункових операцій на 260 тис. об'єктах господарювання. За 11 місяців цього року через РРО продано товарів і послуг на 800 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА