12:45 19.12.2017

Курс гривні за відсутності кредиту МВФ у 2018 році впаде нижче 30 грн/$1

1 хв читати
Курс гривні за відсутності кредиту МВФ у 2018 році впаде нижче 30 грн/$1

Україна потребує збереження кредитів Міжнародного валютного фонду (МВФ) і пов'язаного з ними фінансування міжнародних фінансових організацій для збереження стабільності на валютному ринку, залучення необхідних для прискорення зростання економіки прямих іноземних інвестицій, заявив засновник інвестиційної компанії "Драгон Капітал" (Київ), президент Європейської бізнес асоціації Томаш Фіала.

"Якщо з другого кварталу 2018 року не зможемо відновити фінансування МВФ, можна забути про стабільність гривні", - сказав він на прес-конференції в Києві у вівторок.

"Якщо не буде (кредиту - ІФ) МВФ, курс явно пересягне 30 грн/$1, і питання - де він зупиниться", - додав Т.Фіала.

Водночас він зазначив, що в разі виконання домовленості з МВФ та відновлення фінансування курс національної валюти наступного року буде в межах 26-29 грн/$1. Зокрема, "Драгон Капітал" очікує його середнього рівня у 27,5 грн/$1.

При цьому Т.Фіала висловив думку, що зволікання з фінансуванням МВФ уже впливає на послаблення гривні в 2017 році. Він нагадав, що протягом поточного року гривня втратила до долара 2,5%, до євро - 14-15%.

Необхідність залучення МВФ і МФО у 2018-му і 2019 рр. суттєво зростає з огляду на настання пікових виплат за держборгом, президентські та парламентські вибори в країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА