19:24 20.12.2017

Податкова реформа в США вдарить по американських підрозділах зарубіжних страховиків

2 хв читати
Податкова реформа в США вдарить по американських підрозділах зарубіжних страховиків

Жертвами масштабної податкової реформи, яка, як очікується, буде остаточно схвалена в США вже на цьому тижні, ймовірно, стануть міжнародні страхові компанії, що працюють на американському ринку, в тому числі страховий ринок Lloyds of London.

Реформа передбачає різке скорочення податку на прибуток корпорацій - до 21% з 35%, проте, як показує ситуація із зарубіжними страховиками, може стати покаранням для деяких секторів, пише газета Financial Times.

Законопроект про податкову реформу передбачає введення з наступного року 5% -го податку на страхові премії, які американські підрозділи зарубіжних страховиків платять материнським компаніям.

З 2019 року передбачається збільшення цього податку до 10%, з 2026 року - до 12,5%.

Зарубіжні страховики вважають, що податкова реформа зробить їх жертвами протекціонізму, простежуваного в концепції президента США Дональда Трампа "Америка перш за все" (America First).

Реформа підвищить податкові зобов'язання зарубіжних страховиків в США і змусить їх перекласти свої витрати на американських споживачів, збільшивши страхові премії в цілому на кілька мільярдів доларів на рік.

Згідно з різними оцінками, проведених Асоціацією страхових і перестрахувальних компаній Бермудських островів, підвищення обсягу страхових премій внаслідок реформи складе від $ 5 до $ 20 млрд на рік.

"Це дуже різка зміна, - зазначає президент асоціації Бредлі Кедінг. - У виграші від цієї реформи залишаться американські страховики, а американські споживачі будуть в програші".

Американські компанії страхової сфери, включаючи Allstate, Berkshire Hathaway і Travelers, неодноразово скаржилися на те, що їх зарубіжні конкуренти, що працюють в США, особливо зареєстровані на Бермудських островах компанії, мають незаслужену податкову перевагу.

Коаліція американських страхових компаній сподівається, що податкова реформа, яка  готується, "допоможе закрити лазівку в податковому законодавстві, яка дозволяла несправедливо переносити за кордон прибутки страховиків і робочі місця".

Представники страхової галузі в Лондоні відзначають, що податкова реформа в США "обмежить обсяг доступного капіталу і призведе до підйому цін" в секторі.

Голова комітету з доходів і видатків Палати представників Конгресу США Кевін Бреді дав іноземним страховикам деяку надію, заявивши, що готовий вислухати їхні сумніви і в майбутньому виступити за внесення коригувань до законодавства.

"Ми готові дати бізнесу можливість проаналізувати новий підхід до податків, вислухати його відгуки, що ми і будемо робити", - заявив К.Бреді у відповідь на питання FT.

Палата представників у середу проведе повторне голосування по законопроекту про податкову реформу, який отримав напередодні підтримку Сенату. Після схвалення в Конгресі документ буде направлений на підпис президенту США Дональду Трампу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА