16:25 26.12.2017

Рішення Стокгольмського арбітражу позитивно позначиться на платіжному балансі України та курсі гривні - Вітренко

1 хв читати
Рішення Стокгольмського арбітражу позитивно позначиться на платіжному балансі України та курсі гривні - Вітренко

 Ухвалене Стокгольмським арбітражем рішення у рамках спору між НАК "Нафтогаз України" і АТ "Газпром" позитивно позначиться на платіжному балансі України та курсі національної валюти, вважає головний комерційний директор НАК Юрій Вітренко.

"Газпром" платить нам за транзит удвічі-тричі більше, ніж зможе отримувати за продаж свого газу... У держбюджеті будуть гроші, щоб платити зарплати і пенсії бюджетникам, а також на виплату субсидій для всіх, хто не може сплатити повний рахунок за комуналку. Ще не буде дефіциту торговельного балансу. Тому курс (гривні - ІФ) не зросте. І економіка хоч якось зростатиме", - сказав він у коментарі під час Facebook-дискусії.

Ю.Вітренко також висловив думку, що відсотки (0,03% на день), що нараховуються на $2,019 млрд боргу "Нафтогазу" перед "Гаспромом" у період із 22 грудня 2017 року і до моменту розрахунку, будуть суттєво нижчі, ніж зростання зустрічних зобов'язань.

"Відсотки, які щодня нараховуються за нашими позовними вимогами у рамках Стокгольмського арбітражу за транзитним контрактом, рішення щодо яких має бути ухвалене в лютому, становлять від $1 до $3 млн", - уточнив він.

Як повідомлялося, остаточна сума розрахунків між "Нафтогазом України" і "Газпромом" за підсумками судових розглядів у Стокгольмському арбітражі буде зрозумілою після ухвалення рішення щодо транзитного контракту, яке очікується наприкінці лютого 2018 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА