20:07 26.12.2017

Потік туристів до Великої Британії в 2017 році виявився рекордним

2 хв читати
Потік туристів до Великої Британії в 2017 році виявився рекордним

Потік іноземних туристів до Великої Британії в 2018 році вперше перевищить 40 млн чоловік, а їх витрати сягнуть рекордних 27 млрд фунтів стерлінгів ($ 36 млрд), прогнозує агентство VisitBritain.

Зростання популярності Великої Британії для туристів пов'язане з різким ослабленням фунта стерлінгів щодо євро і долара США внаслідок рішення Лондона про вихід з Євросоюзу.

2017 рік став рекордним для туристичного сектора Великої Британії - країну відвідали близько 39,9 млн туристів з-за кордону. У 2018 році, за оцінками VisitBritain, потік іноземних туристів збільшиться на 4,4% і досягне 41,7 млн.

Це означає, що готелі і ресторани в таких популярних містах Великої Британії, як Лондон, Единбург, Бат і Кембридж, можуть розраховувати на рекордний рік, пише The Guardian.

Туристичний бум у Великої Британії в 2017 році сприяв суттєвому зростанню продажів люксових брендів, таких як Burberry, завдяки чому лондонська Бонд-стріт увійшла до трійки найбільш дорогих у світі вулиць, обійшовши Єлисейські поля в Парижі.

"Туризм є однією з найбільш цінних експортних галузей Великої Британії. Це також сектор з жорсткою глобальною конкуренцією, і результати 2017 року показують не тільки здатність Великої Британії боротися за відвідувачів, а й свідчать про важливість турсектора як двигуна економічного зростання", - відзначає директор VisitBritain Патрісія Йейтс.

Число туристів з європейських країн, які відвідали Велику Британію з січня по вересень 2017 року, склало 19,6 млн, воно зросло на 4% в порівнянні з тим же періодом роком раніше.

Кількість туристів з Північної Америки зросла на 14% і перевищила 3,8 млн осіб.

Число туристів з інших країн, включаючи Австралію, Китай, Індію і держави Близького Сходу, збільшилося на 15% - до 5 млн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА