10:00 28.12.2017

Tesla планує випустити електропікап

2 хв читати
Tesla планує випустити електропікап

Американський виробник електромобілів Tesla Inc. планує випустити електричний пікап, оголосив головний виконавчий директор компанії Ілон Маск.

"Основні елементи дизайну та інженерні рішення крутяться у мене в голові вже п'ять років, - написав він у соцмережі. - Мені дуже кортить побудувати його".

Пікап почнуть готувати до запуску у виробництво після того, як у продаж надійде Model Y - новий автомобіль на базі седана Model 3.

Деякі експерти вказують на збитки компанії і сумніваються, що в такій ситуації варто будувати амбітні плани, зазначає BBC. До того ж, Tesla не раз стикалася з несподіваними затримками у виробництві.

Пікапи особливо популярні в США. Трійка найбільших автовиробників продає їх на $ 90 млрд щорічно, за даними Morningstar Equity Research. При цьому попит на пікапи зростає, незважаючи на спад продажу інших категорій легкових автомобілів.

І.Маск раніше натякав на плани розпочати виробництво пікапа під час листопадової презентації електровантажівки Semi - на одній з ілюстрацій в кузові виявився пікап. Глава Tesla повідомив, що автомобіль буде "трохи більшим" за популярну модель Ford F-150, і пообіцяв якусь "революційну функцію", але яку саме, не уточнив.

Він також перерахував низку функцій, які у нового пікапа точно будуть. Це "розумні двірники", що змінюють швидкість, залежно від інтенсивності дощу, суттєво поліпшені карти і супутникова навігація, новий браузер для внутрішнього комп'ютера (нинішню версію кілька експертів вважають нефункціональною), а також "диско-режим" - синхронізація освітлення в салоні з музикою.

Наразі Tesla Motors виробляє три моделі легкових електромобілів: хетчбек Model S, седан Model 3 і кросовер Model X. В найдешевшої комплектації Model 3 коштує $35 тис. Анонсований нещодавно повнопривідний спортивний автомобіль з відкидним верхом Roadster Маск компанія планує продавати з 2020 року за $200 тис.

Окрім електромобілів, Tesla випускає сонячні батареї і енергонакопичувальні системи.

Амбіції І.Маска контрастують з ринковими показниками компанії. Третій квартал став для компанії найгіршим в історії: чистий збиток збільшився до $619 млн порівняно з прибутком у $22 млн, отриманим за аналогічний період минулого року.

"Від Tesla дедалі частіше вимагають не роздачі нових обіцянок, а виконання старих, - заявив аналітик IHS Automotive Пол Ньютон. - На Model 3 безліч замовлень, і лише кілька з них виконані, покупцям відправляють машини, зібрані вручну. Кількість скептиків зростатиме одночасно із чергами на отримання старих моделей, особливо якщо компанія паралельно заявлятиме нові проекти".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА