12:22 28.12.2017

Запорізька АЕС ввела в дослідну експлуатацію комплекс із переробки радіоактивних відходів

2 хв читати
Запорізька АЕС ввела в дослідну експлуатацію комплекс із переробки радіоактивних відходів

Запорізька АЕС ввела в дослідну експлуатацію комплекс із переробки радіоактивних відходів, повідомила прес-служба станції.

За її даними, проведені в середині грудня 2017 року попередні випробування КП РАО підтвердили можливість його введення в дослідну експлуатацію. Випробування комплексу на реальних РАО з подальшим введенням в промислову експлуатацію заплановано на 2018 рік.

"Проект зі створення комплексу з переробки РАВ на Запорізькій АЕС реалізується для приведення системи поводження з РАВ у відповідність до сучасних вимог, а також для забезпечення можливості передання РАВ на остаточне захоронення. Модернізація системи завершиться створенням повного циклу поводження з радіоактивними відходами", - зазначають у прес-службі.

Як повідомлялося, будівництво комплексу з переробки РАВ на майданчику ЗАЕС почалося в 2006 році. Його головним завданням є скорочення обсягу твердих РАВ, накопичених і вироблених у процесі експлуатації енергоблоків, їх кондиціювання, поховання та отримання додаткових вільних обсягів у сховищах. Щорічна проектна потужність комплексу з переробки - 200 тонн твердих відходів і 70 тонн відпрацьованого масла.

Затверджена Кабінетом Міністрів вартість спорудження комплексу з переробки твердих РАВ на ЗАЕС становить 662,179 млрд грн.

Запорізька АЕС - найбільша в Європі атомна станція зі встановленою потужністю. Її шість енергоблоків ВВЕР-1000 побудовані за радянським проектом В-320. Перший енергоблок було введено в експлуатацію в грудні 1984 року, шостий - у жовтні 1995 року.

"Енергоатом" є оператором всіх чотирьох АЕС України. Експлуатує Запорізьку, Южно-Українську, Рівненську і Хмельницьку станції з 15 енергоблоками, оснащеними водо-водяними енергетичними реакторами, загальною встановленою електричною потужністю 13,835 тис. МВт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА