13:09 28.12.2017

ЄБРР і BNP Paribas уклали угоду про примусовий викуп у міноритаріїв акцій УкрСиббанку

2 хв читати
ЄБРР і BNP Paribas уклали угоду про примусовий викуп у міноритаріїв акцій УкрСиббанку

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) і BNP Paribas S.A (Франція), у сумі володіють 99,9998% акцій УкрСиббанку (Київ), уклали угоду про примусовий викуп у міноритарних акціонерів акцій українського банку.

Згідно з повідомленням УкрСиббанку в системі розкриття інформації Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку, у рамках угоди, укладеної 21 грудня 2017 року, ЄБРР і BNP Paribas можуть розглядатися як особи, що діють спільно.

Крім того, вказується, що уповноваженою особою з придбання та виконання всіх зобов'язань у рамках угоди виступатиме BNP Paribas.

Викуп здійснюватиметься за ринковою ціною, яка буде визначена суб'єктом оціночної діяльності.

Як повідомлялося, ухвалений 23 березня 2017 року Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення рівня корпоративного управління в АТ" ввів в законодавче поле країни процедури squeeze-out і sell-out (примусовий викуп і примусовий продаж акцій).

Згідно з його вимогами, після концентрації будь-якою особою або групою осіб, що діють спільно, контрольного або значного контрольного пакета, міноритарії мають право вимагати від мажоритарія викуп належних їм акцій. У свою чергу, у разі домінуючого контрольного пакета мажоритарій може вимагати обов'язкового продажу акцій міноритаріями.

У рамках цієї процедури ЄБРР також передбачає спільний з Raiffeisen Bank International (RBI, Австрія) викуп міноритарного пакета акцій Райффайзен Банку Аваль (Київ).

УкрСиббанк заснований у 1990 році.

BNP Paribas S.A (Франція) на початок січня 2017 року володів 59,9996% статутного капіталу банку, ЄБРР - 40%.

Райффайзен Банк Аваль заснований у 1992 році. За його даними на 30 червня 2017 року, Raiffeisen Bank International (RBI, Австрія) володів 68,28% статутного капіталу фінустанови, ЄБРР - 30%.

Решта цінних паперів належать невеликим акціонерам або перебувають у вільному обігу.

Згідно з даними Нацбанку України, на 1 жовтня 2017 року за розміром активів УкрСиббанк посідав 7-е місце (42,977 млрд грн), Райффайзен Банк Аваль посідав 5-е місце (66,102 млрд грн) серед 88 банків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА