20:14 29.12.2017

НБУ в грудні застосував заходи впливу до 6 банків за порушення в сфері фінмоніторингу

2 хв читати
НБУ в грудні застосував заходи впливу до 6 банків за порушення в сфері фінмоніторингу

Національний банк України в грудні застосував заходи впливу до шести банків за порушення законодавства в сфері фінансового моніторингу, зокрема, оштрафував "Банк ¾" на 35 тис. грн за порушення порядку виявлення фінансових операцій, що підлягають фінансовому моніторингу.

Як йдеться в повідомленні НБУ в п'ятницю, цьому банку і ще п'яти іншим - "СЕБ корпоративний банк", ТАСкомбанк, "Вернум банк", Ощадбанк і "ВТБ Банк" - він зробив у письмовій формі.

Серед основних порушень, як вказується в релізі, неналежні розробка і оновлення внутрішніх документів з питань фінмоніторингу, порушення порядку виявлення фіноперацій, що підлягають йому та подання Нацбанку України необхідної інформації.

Окрім того "СЕБ корпоративний банк", ТАСкомбанк і "Банк ¾" використовували ПЗ, яке не забезпечує автоматичне виявлення і зупинку при необхідності фіноперації до її проведення.

Крім "СЕБ корпоративного банку" регулятор зробив зауваження п'яти іншим банкам за порушення вимог щодо ідентифікації, верифікації та вивчення клієнтів - громадських діячів, їх близьких осіб або пов'язаних з ними осіб.

Центробанк вказує, що всього за 2017 рік за результатами перевірок з питань запобігання та протидії легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом, він застосував заходи впливу до 40 банків у вигляді 37 письмових застережень і 15 штрафів на загальну суму 67,6 млн грн, які були сплачені в повному обсязі. В одному випадку регулятор вдався до зупинки здійснюваних банком окремих видів операцій, йдеться в повідомленні.

НБУ також вказує, що буде публікувати інформацію про такі заходи впливу із зазначенням банків-порушників щомісяця.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА