12:58 30.12.2017

ЄБРР надає "Укрзалізниці" під держгарантії EUR150 млн

2 хв читати
ЄБРР надає "Укрзалізниці" під держгарантії EUR150 млн

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) надає ПАТ "Укрзалізниця" під державні гарантії кредит у сумі EUR150 млн на будівництво другої колії та електрифікацію залізничної лінії Долинська - Миколаїв - Колосівка на півдні України.

"Щойно підписано гарантійну угоду про виділення ЄБРР кредиту в обсязі EUR150 млн для будівництва другої колії, електрифікації та модернізації систем сигналізації і зв'язку на напрямку Долинська - Миколаїв - Колосівка", - написав міністр інфраструктури України Володимир Омелян на своїй сторінці в соцмережі Facebook у суботу.

За словами В.Омеляна, реалізація проекту дасть змогу підвищити пропускну спроможність залізничного напрямку Долинська - Миколаїв - Колосівка, який пролягає територією Кіровоградської, Миколаївської та Одеської областей.

"Це дозволить вирішити проблеми з пропуском вантажів у напрямку миколаївських портів; підняти дільничну швидкість руху вантажних поїздів на 20-25% і, відповідно, скоротити термін доставки вантажів, а також суттєво зменшити експлуатаційні витрати, пов'язані із поліпшенням організації руху поїздів. Реалізація цього проекту дозволить створити більше 300 нових робочих місць. За нашими підрахунками, завдяки електрифікації витрати "УЗ" на транспортування зменшуються в сім разів порівняно з дизельною тягою", - написав міністр на своїй сторінці у Facebook.

Як повідомляється в суботу на сайті Мінінфраструктури, підписання гарантійної угоди передбачене угодою про надання позики між ПАТ "Укрзалізниця" та ЄБРР.

Загальна вартість проекту становить орієнтовно EUR300 млн.

Фінансування проекту планується здійснити за рахунок залучених кредитних коштів ЄБРР під державні гарантії обсягом EUR150 млн, а також за рахунок залучених коштів Європейського інвестиційного банку (ЄІБ).

Як повідомлялося, ЄБРР на засіданні 13 грудня затвердив надання кредиту в сумі EUR150 млн на електрифікацію залізничної лінії протяжністю 253 км Долинська - Миколаїв - Колосівка на півдні України.

Згідно з документом на сайті банку, кредит поділено два транші: перший - до EUR124,5 млн - для електрифікації, встановлення другої колії та будівництва високовольтної лінії на ділянці залізничної лінії Долинська - Миколаїв (148 км), другий - до EUR25,5 млн - для електрифікації ділянки Миколаїв - Колосівка (105 км).

Європейський інвестбанк 23 листопада 2016 року затвердив такий самий кредит EUR150 млн на реалізацію цього проекту. Передбачається, що "Укрзалізниця" також виділить власні кошти і залучить грантове фінансування у рамках технічної допомоги.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА