16:10 30.12.2017

ОГХК має намір у 2018 році наростити інвестиції в реконструкцію виробництва більш ніж удвічі

3 хв читати
ОГХК має намір у 2018 році наростити інвестиції в реконструкцію виробництва більш ніж удвічі

ПАТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" (ОГХК), в управління якого передано Вільногірський гірничо-металургійний комбінат (ВГМК, Дніпропетровська обл.) та Іршанський гірничо-збагачувальний комбінат (ІГЗК, Житомирська обл.), має намір наростити інвестиції в реконструкцію виробництва більш ніж удвічі, спрямувавши на ці цілі понад 200 млн грн.

"Цього року було дано старт модернізації на філіях ПАТ "ОГХК". Наступного року компанія планує серйозно взятися за оновлення основного виробництва - збагачувальних фабрик. 2018 рік стане роком реконструкції виробництва. Думаю, що інвестиції наступного року вдвічі перевершать рівень 2017 року. Остаточну цифру поки що важко назвати, адже інженери ще не дійшли висновку, які саме варіанти будівництва фабрик обрати, їх декілька. Але ми вийдемо за межі 200 млн грн, і це буде черговий рекорд нашої компанії", - повідомляється в інтерв'ю корпоративному виданню в. о. голови правління ОГХК Олександра Гладушка.

За його словами, нині фахівці ОГХК прораховують вартість і технічні можливості будівництва нової фабрики чорнових концентратів на ІГЗК, оскільки наявних потужностей комбінату бракує. Філія розпочинає підготовку до розробки нових площ Межирічного родовища - Букинська ділянка цього родовища, яку освоюватиме Іршанський ГЗК, має запаси на рівні 19 млн тонн титанової руди.

Очікувані обсяги виробництва ільменітового концентрату становлять 700 тис. тонн, що дорівнює приблизно трирічному завантаженню комбінату роботою.

На Вільногірському комбінаті опрацьовується варіант будівництва фабрики з переробки хвостосховищ - вона знадобиться, коли буде вичерпано запаси титанової сировини на дільниці Малишевського родовища, яку розробляє філія. Тому будівництво фабрик на філіях - невідкладне завдання.

Планується придбати нове обладнання в лабораторію "ВГМК". Оновлення цього підрозділу допоможе суттєво покращити якість роботи відділу збуту та поліпшити відносини зі споживачами.

"За три роки ми зробили серйозний ривок у розвитку, у становленні компанії, успішно подолали кризу, що вдарила по титановому ринку і наших споживачах (...) Попереду - дати комбінатам друге життя - отримати в розробку нові ділянки, підготувати виробництво до роботи в нових умовах, модернізувати допоміжні підрозділи, які працюють на кінцеву ланку - виробництво готової продукції. Потрібно далі оновлювати транспортні підрозділи філії, щоб уникнути дефіциту спецтехніки", - резюмував керівник підприємства.

Як повідомлялося, ОГХК у січні-вересні 2017 року знизила чистий прибуток на 12% порівняно з аналогічним періодом минулого року - до 586,375 млн грн, податковий прибуток знизився на 12,6% - до 714,893 млн грн, але зріс чистий дохід - на 16,7%, до 2 млрд 155,002 млн грн.

Нерозподілений прибуток на кінець вересня сягнув 468,964 млн грн.

ДП "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" (ДП "ОГХК") розпочало фактичну діяльність із серпня 2014 року, коли уряд України ухвалив рішення про передачу йому в управління майнових комплексів ВГМК та ІГЗК.

ОГХК реалізує продукцію більш ніж до 30 країн світу. Основні рики збуту - ЄС, Китай, Туреччина, а також США та країни Африки.

ДП "ОГХК" 8 грудня 2016 року перетворено в ПАТ "ОГХК".

Статутний капітал ПАТ "ОГХК" - 1,944 млрд грн.

Уряд у серпні 2016 року відніс ОГХК до списку компаній, що підлягають приватизації в 2017 році. Потім Фонд держмайна переніс приватизацію компанії на 2018 рік.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Експорт українським морським коридором за 7 міс. сягнув 33,8 млн тонн - Кубраков

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА