19:34 03.01.2018

Обсяги продажу автомобілів у світі вперше перевищили 90 млн у 2017 році

2 хв читати
Обсяги продажу автомобілів у світі вперше перевищили 90 млн у 2017 році

Світові обсяги продажу легкових автомобілів, як очікується, минулого року вперше перевершили позначку в 90 млн, свідчать розрахунки WardsAuto.com.

Це свідчить про те, що попит на традиційні автомобілі залишається високим, незважаючи на дедалі більшу увагу до самокерованих машин і каршерингу.

Збільшення реалізації автомобілів у 2017 році було зумовлене, зокрема, зростанням ринків країн Західної Європи та відновленням обсягів продажу в найбільших державах emerging markets, зокрема в Росії та Бразилії. Крім того, азійські покупці є основним рушієм зростання, зокрема, в Китаї було продано понад 25% усіх машин у світі порівняно з менше ніж 15% десятиліття тому, зазначає The Wall Street Journal.

Північна Америка є найбільш прибутковим авторинком у світі, проте обсяги продажу в регіоні знизилися після кількох років сильних показників. За оцінками аналітиків, у 2017 році реалізація машин у США була нижчою за рекордний рівень попереднього року.

Офіційні дані про обсяги продажу автомобілів на американському ринку буде оприлюднено в ніч з середи на четвер.

Глобальні обсяги продажу минулого року підвищилися на 2,7%, за розрахунками Wards. Середньорічне зростання з 2009 року становить 4,1%, що вище за темпи збільшення чисельності світового населення, які, за даними Світового банку, перебувають у районі 1,2%.

Кількість використовуваних у світі автомобілів уперше перевершила позначку в 1 млрд у 2009 році.

Збільшення завантаженості доріг призводить до підвищення смертності. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, у світі на дорогах щорічно гинуть понад 1,25 млн людей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА