08:24 06.01.2018

Продажі б / у легкових авто в Україні в 2017р зросли в 3,3 рази

3 хв читати
Продажі б / у легкових авто в Україні в 2017р зросли в 3,3 рази

Первинний ринок уживаних легкових автомобілів в Україні в 2017 році виріс в 3,3 рази в порівнянні з 2016 роком - до 56,744 тис. Од., Повідомляє асоціація "Укравтопром".

За її даними, найбільшим попитом в минулому році користувалися автомобілі європейського походження, лідером яких став Renault, очолюючи рейтинг сім місяців року. За підсумками року продано 10,451 тис. авто цієї марки, більшість з яких модель Megane (7,816 од.).

На другому рядку річного рейтингу автомобілі Volkswagen - шестиразового лідера за 2017 рік. Усього зареєстровано 10,068 тис. авто цієї німецької марки, найпопулярнішою моделлю якої став Passat (4,688 тис. од.).

Автомобілі Skoda, протягом року стабільно утримують третє місце, зареєстровані в кількості 6,768 тис. од., А бестселером стала Octavia (3,638 тис. од.).

Четверта позиція весь рік була зайнята маркою Opel, в результаті зареєстровано 4,494 б / у авто, а найбільш популярною серед споживачів стала Opel Astra (1902 од.).

Марка Nissan, незважаючи на ослаблення позицій до кінця року (в листопаді і грудні - сьоме місце), змогла втриматися в п'ятірці лідерів з показником 2,924 тис. авто. Більшість зареєстрованих б / у "Нісанів" - електромобіль Leaf (2008 од.).

Асоціація інформує, що в грудні на облік було поставлено 6,435 тис. старих авто, що склало 41% від загальної кількості первинних реєстрацій, а за підсумками всього року співвідношення нових і вживаних легкових автомобілів на первинному ринку також склало 59% на 41% відповідно.

За даними інформаційно-аналітичної групи AUTO-Consulting, старих легкових авто в Україні продано 59,026 тис. од., що майже втричі більше, ніж роком раніше.

У той же час, інформують експерти, на ринку внутрішніх перепродажів уживаних авто зафіксована стагнація, а в багатьох сегментах навіть спад.

"Таким чином, все зростання ринку припало фактично тільки на "свіжий" імпорт уживаного автотранспорту", - констатують в AUTO-Consulting

Експерти також зафіксували схожі тенденції і в сегменті легкого комерційного транспорту (LCV), де імпорт старих авто за рік виріс на 30% до 26, 241 тис. од., а число перепродажів скоротилося на 4%.

Загальна кількість імпортованих старих авто за 2017 рік склало 85,267 тис. од. проти 39 тис. роком раніше.

"У 2017 році вперше за багато років зафіксована ситуація, коли імпорт уживаного автотранспорту (легкові + LCV повною масою до 3,5 т) практично наздогнав показник ринку нових авто. Для порівняння, продажі за 2017 рік нових легкових авто склали 80,271 тис. шт. , а реалізація авто LCV-сегмента - 7,363 тис. шт., тобто сумарно їх продано 87,634 тис. шт.", - відзначають експерти.

Крім того, зазначають вони, великий потік старого імпорту почав викликати труднощі з реалізацією автомобілів на внутрішньому ринку. Зокрема, у цілого ряду марок імпорт "свіжих" б / у авто вже переважає над продажами бренду з існуючого парку авто в Україні.

"Якщо проаналізувати обсяги та модельний ряд угод з уживаними авто за останній рік, то поставки "свіжого" старого імпорту значно гальмують перепродаж аналогічних авто, а часом роблять його неможливим без значного зниження ціни", - констатують в AUTO-Consulting.

При цьому ЗАЗ / Daewoo Lanos вже втратив позицію самого продаваного авто на вторинному ринку в Україні і за підсумками 2017 року змістився на друге місце. А найбільш продаваним став VW Passat, при цьому 4,899 тис. таких авто імпортовано, а 9,683 тис. реалізовано з існуючого автопарку.

Як повідомлялося, в Україні з серпня 2016 року діє закон, що дозволяє фізособам ввозити один старий автомобіль в рік за значно зниженими ставками акцизного податку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА