08:33 11.01.2018

Китай спростував повідомлення про плани уповільнити покупки держоблігацій США

1 хв читати
Китай спростував повідомлення про плани уповільнити покупки держоблігацій США

Державне валютне управління Китаю (SAFE), що є частиною центрального банку, в четвер спростувало повідомлення про те, що Пекін планує уповільнити покупки американських держоблігацій або повністю припинити їх.

Відповідну заяву прес-служби розміщено на офіційному сайті відомства.

В американських ЗМІ в середу пройшли повідомлення з посиланням на джерела, що високопоставлені чиновники в Пекіні рекомендували держуправлінню обмежити вкладення в US Treasuries. На цьому тлі прибутковість 10-річних US Treasuries досягла максимуму за 10 місяців, долар подешевшав, а золото подорожчало до максимуму за 4 місяці.

"Ми дізналися про це через повідомлення в ЗМІ. У таких новинах могли бути використані недостовірні джерела інформації, вони могли бути сфальсифіковані", - наголошується в заяві SAFE.

Разом з тим в тексті не сформульована поточна позиція щодо ринку держоблігацій США і не уточнено, чи відбувалися будь-які зміни за останній час.

SAFE підкреслює, що управління інвестиціями здійснюється з метою диверсифікації, а також збереження і підвищення вартості активів, при цьому враховується ринкова кон'юнктура.

Протягом більшої частини 2017 року Китай нарощував вкладення в US Treasuries. Згідно з даними міністерства фінансів США, на кінець жовтня обсяг китайських інвестицій був близький до $ 1,2 трлн.

Держоблігації США всіх строків обігу в четвер перейшли до зростання на заявах SAFE, прибутковість знижується.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА