15:23 11.01.2018

Кабмін затвердив упровадження в системі Держекспортконтролю України єдиного списку товарів подвійного призначення, згідно з нормами ЄС

2 хв читати
Кабмін затвердив упровадження в системі Держекспортконтролю України єдиного списку товарів подвійного призначення, згідно з нормами ЄС

 Уряд схвалив упровадження в системі державного експортного контролю України єдиного національного списку товарів подвійного призначення, що підлягають Держекспортконтролю при міжнародних передачах, відповідно до норм і стандартів ЄС.

Проект відповідної постанови Кабінету Міністрів "Про внесення змін до порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів подвійного призначення", що вносить корективи до постанови КМУ №86 від 28 січня 2004 року, затверджено на засіданні уряду в четвер за процедурою без обговорення.

За даними джерел "Інтерфакс-Україна" в уряді, впроваджуваний єдиний список консолідує п'ять діючих на сьогодні в системі Держекспортконтролю списків стосовно товарів, які можуть бути використані при створенні звичайних видів озброєнь, військової чи спеціальної техніки, а також ракетного, ядерного, хімічного, бактеріологічного (біологічного) й токсинного озброєнь.

Як уточнив співрозмовник агентства, постанова про впровадження єдиного списку набуває чинності через 90 днів після офіційного опублікування.

Як повідомлялося, наразі Державна служба експортного контролю України (ДСЕКУ) в рамках програми з експортного контролю та безпеки кордонів (ЕХВS) Держдепартаменту США виконує оптимізацію процедур національної системи експортного контролю. Основні заходи реформи передбачають упровадження системи електронного ліцензування, формування єдиного списку товарів, що підлягають Держекспортконтролю, скорочення списку товарів, що підлягають Держекспортконтролю, узгодження процедур експортного контролю України з нормами ЄС.

За даними ДСЕКУ, сьогодні відомство також завершує розробку проекту закону України "Про внесення змін до закону України "Про державний контроль за міжнародними передачами товарів військового призначення та подвійного використання", який передбачає узгодження національних процедур і правил державного експортного контролю з нормами та стандартами ЄС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА