20:43 17.01.2018

ПриватБанк відповів на заяви довірителя про ініціювання в суді Лондона арбітражного провадження

2 хв читати
ПриватБанк відповів на заяви довірителя про ініціювання в суді Лондона арбітражного провадження

ПриватБанк (Київ) надав відповідь на заяви довірителя (трасті - ІФ) за єврооблігаціями фінустанови про ініціювання в Лондонському арбітражному суді (The London Court of International Arbitration, LCIA) арбітражного провадження щодо порушення умов обігу цінних паперів.

Відповідне повідомлення оприлюднено на веб-сайті Лондонської фондової біржі в середу. Деталі відповіді в повідомленні відсутні.

Зазначається, що ПриватБанк залучив для захисту своїх інтересів у суді провідну міжнародну юридичну фірму, що спеціалізується на представництві в судах, - Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan.

Трасті за єврооблігаціями Madison Pacific Trust Limited наразі здійснює пошук юридичного радника для вивчення змісту відповіді ПриватБанку.

Як повідомлялося, у рамках націоналізації ПриватБанку його зобов'язання перед спеціально створеною британською компанією (SPV) - емітентом єврооблігацій - підлягали процедурі bail-in і були обмінені на акції додаткової емісії банку.

Ідеться про три випуски єврооблігацій: на $175 млн за ставкою 10,875% із погашенням 28 лютого 2018 року, на $200 млн за ставкою 10,25% з погашенням 23 січня 2018 року, з яких $40 млн було погашено в серпні 2016 року, а також на $220 млн за ставкою 11% (облігації субординованого боргу) з погашенням у 2021 році.

Емітентом єврооблігацій із погашенням у січні та лютому 2018 року виступило зареєстроване у Великій Британії спеціальне підприємство (special purpose vehicle, SPV) UK SPV Credit Finance plc. Єврооблігації з погашенням у 2021 році були емітовані через ICBC Standard Bank Plc (Велика Бритария), проте під час їх реструктуризації цей борг було переоформлено на UK SPV Credit Finance plc.

Після націоналізації ПриватБанку компанія-емітент цінних паперів залишилася в його власності.

На початку жовтня 2017 року Приватбанк змінив трасті (довірена особа) за єврооблігаціями на $175 млн із погашенням 28 лютого 2018 року й на $200 млн із погашенням 23 січня 2018 року. З 3 жовтня 2017 року новим довірителем є Madison Pacific Trust Limited замість Deutsche Trustee Company Limited (Велика Британія).

У свою чергу Національний банк України (НБУ) 27 жовтня 2017 року погодив зміну структури банківської групи ПриватБанк. Зі складу групи були вилучені SIA "PrivatLizings" (Латвія), ТОВ "Приватофіс" (Дніпро), UK SPV Credit Finance PLC і Ukraine Mortgage Loan Finance NO.1 PLC (Велика Британія).

Madison Pacific Trust Limited 2 листопада повідомив банку про дострокове стягнення заборгованості за євробондами. Крім того, 8 листопада Madison Pacific Trust Limited і UK SPV Credit Finance plc подали заяви до Лондонського арбітражного суду для ініціювання арбітражного провадження.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА